«Οι φυλακισμένοι αγωνίζονται και θα συνεχίσουν για τα αυτονόητα. Στην κρίση σας αν τους σταθείτε!!!»

«Σήμερα θα τα πούμε έξω από τα δόντια…Ξεκινάω, ό,τι πω αφορά το σύνολο των φυλακών και ας μιλώ για την Θήβα πιο αναλυτικά, καθώς το έζησα!…»

«Σήμερα θα τα πούμε έξω από τα δόντια… μια κουβέντα μόνο για τον διαχωρισμό κρατουμένων. Γυναίκα που δεν δούλεψε ποτέ στο δημόσιο, κατηγορήθηκε για απάτη κατά της υπηρεσίας (νόμος 1608), δώδεκα χρόνια κάθειρξη (αυτό για κάποιους ευαίσθητους που ό,τι είναι επίκαιρο το αναπαράγουν). Ακόμα είναι στην Θήβα… αν επεκταθώ και σε άλλες περιπτώσεις δεν μας παίρνει η μέρα!!! Ξεκινάω, ό,τι πω αφορά το σύνολο των φυλακών και ας μιλώ για την Θήβα πιο αναλυτικά, καθώς το έζησα!

Χτισμένη η φυλακή σε έλος, τσιμέντο και σίδερο, αυτήν την στιγμή αν η θερμοκρασία είναι 40 εκεί μέσα είναι 45! Ο σωφρονιστικός κώδικας λέει πως για να μείνουν οι πόρτες των θαλάμων ανοιχτές, για να υπάρξει ένα ας πούμε ρευματάκι το μεσημέρι και δυό ώρες παραπάνω το βράδυ (από εννέα να κλείσουν 11), η θερμοκρασία πρέπει να ξεπερνάει τους 38 βαθμούς, φυσικά δεν υπάρχουν κλιματιστικά!!

Οι θάλαμοι είναι χωρητικότητας 12 ατόμων, 20-23 γυναίκες μέσα! Οι τουαλέτες μέσα στους θαλάμους δεν έχουν εξαερισμό ούτε παράθυρο (νομίζω δεν χρειάζονται παραπάνω λόγια), η καθαριότητα γίνετε από τις κρατούμενες με δικά τους έξοδα σε χλωρίνες και απορρυπαντικά! Όσες/οι δεν έχουν πόρους… η κοινωνική υπηρεσία τους προμηθεύει τα εξής: τέσσερα χαρτιά υγείας, ένα πακέτο σερβιέτες, ένα σαπούνι, πέντε χούφτες σκόνη πλυσίματος και σε δύο μπουκαλάκια του μισού λίτρου στην μέση αφρόλουτρο και σαμπουάν, αυτά για έναν μήνα. Όταν τα παραλαμβάνεις υπογράφεις και το κόστος τους είναι 50 ευρώ!!! (αυτό τα λέει όλα).

Πάμε στην έρευνα!!!!! Αφού θα εγκριθεί το ανοιχτό επισκεπτήριο, θα πάει μια μάνα στο κλειστό, με το τζάμι και με τηλέφωνο να μιλήσει θα κατέβει κάτω σε έναν χώρο με ένα ξύλινο τραπέζι να χωρίζει την κρατούμενη με τα μέλη της οικογένειάς της, παρουσία σωφρονιστικού υπαλλήλου, αν είναι μικρό το παιδί σε αφήνουν να το αγκαλιάσεις, αν είναι μεγάλο μόνο άγγιγμα του χεριού (πως νοιώθει εκείνη την ώρα το φαντάζεστε;). Τελειώνει το επισκεπτήριο και πρέπει πια να μπεις στην πτέρυγα… θα περάσεις από την έρευνα θα σε ξεντύσουν τελείως, θα σε βάλουν να κάνεις βαθύ κάθισμα και να βήχεις (πιστεύω πως καταλαβαίνετε όλοι) και αφού έχεις υποστεί τον ύψιστο εξευτελισμό ως άνθρωπος, θα πας στην πτέρυγα.

Μπορούν να μπουν στους θαλάμους για να κάνουν έρευνα ό,τι ώρα θέλουν, να ξαναπεράσεις τον ίδιο εξευτελισμό της σωματικής έρευνας και να μην αφήσουν τίποτα που να μην ελεγχθεί, θα αδειάσουν καφέδες, ζάχαρη, σκόνη για τα ρούχα στο πάτωμα και θα φύγουν….χωρίς να υπολογίσουν αν εσύ δεν έχεις χρήματα να πάρεις άλλα!! και δεν δικαιούσαι να πάρεις από την φυλακή.

Για τους εισαγγελείς τα είπα!!! Αυτά μαζί με άλλα αιτήματα ζητάνε σήμερα οι κρατούμενοι!!! Οι φυλακισμένοι αγωνίζονται και θα συνεχίσουν για τα αυτονόητα. Στην κρίση σας αν τους σταθείτε!!!»

Σαββατούλα Καλπακίδου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: