Οι φοιτήτριες της Θεσσαλονίκης παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

Πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης που συγκροτούν Ομάδα γυναικών για τη γυναικεία ισοτιμία. Η υπόθεση κάθε θύματος είναι υπόθεση όλων μας.

Αν υπάρχει ένα βασικό δίδαγμα από το κύμα των αποκαλύψεων και των γενναίων μαρτυριών του τελευταίου διαστήματος είναι πως το πρώτο και αναγκαίο θαρραλέο βήμα που σπάει τη σιωπή, πρέπει να το ακολουθήσει και ένα δεύτερο. Η υπόθεση ενός θύματος να γίνει υπόθεση όλων μας και να την θωρακίσει ο συλλογικός αγώνας, η πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας που εγγυάται πως δε θα ξεθυμάνει το όλο θέμα, χωρίς να δικαιωθεί στην πράξη.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτέλειου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη πήραν την πρωτοβουλία να συγκροτήσουν μια ομάδα γυναικών για τη γυναικεία ισοτιμία και σήμερα πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντησή τους στα γρασίδια της Φιλοσοφικής.

Περιττό να σημειωθεί πως τα Πανεπιστήμια δεν είναι γυάλα, αποκομμένη από την υπόλοιπη κοινωνία. Αντιθέτως, δεν είναι λίγες οι υποψίες και οι καταγγελίες για καθηγητές που χρησιμοποιούν τη θέση εξουσίας τους για να παρενοχλήσουν σεξουαλικά φοιτήτριες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: