Οι φασίστες επιτίθενται σε κοινωνικό χώρο στη Θεσσαλονίκη και η ΕΛ.ΑΣ. τους… περιφρουρεί! (VID)

Οι φασίστες επιτέθηκαν θρασύδειλα στον ΕΚΧ Σχολείο, τραυμάτισαν μια κοπέλα και συνέχισαν κανονικά την πορεία τους υπό την υψηλή εποπτεία της ΕΛ.ΑΣ. που αντί να συλλάβει τους δράστες, λειτούργησε στην πράξη λες και τους περιφρουρούσε!

Σήμερα το πρωί μια ομάδα ακροδεξιών τόνωσε το “εθνικό της φρόνημα” και “τίμησε” την επέτειο, κάνοντας τραμπούκικη επίθεση με πέτρες ενάντια στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, στη Βασιλέως Γεωργίου, ανατολικά του κέντρου. Τα φασιστοειδή έκαναν μοτοπορεία, ενώ σε αντίστοιχες “κινητοποιήσεις” προέβησαν από το πρωί και άλλες ομάδες ομοϊδεατών τους.

Τα άτομα που βρίσκονταν στον “ΕΚΧ Σχολείο” κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση, ωστόσο, μια κοπέλα τραυματίστηκε στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης. Λίγη ώρα αργότερα κατέφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις που σύμφωνα με το ρεπορτάζ έκαναν “περιορισμένη χρήση δακρυγόνων”. Ωστόσο, το βίντεο που ακολουθεί δείχνει μια αρκετά διαφορετική εικόνα.

Οι φασίστες καταθέτουν τα ιδεολογικά τους διαπιστευτήρια φωνάζοντας συνθήματα (“αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δε σας ανήκει”) ενώ σε κάποια στιγμή ακούγεται κάποιος να φωνάζει τα ονόματα των χρυσαυγιτών Φουντούλη και Καπελώνη (που δολοφονήθηκαν έξω από τα γραφεία της νεοναζιστικής συμμορίας στο Νέο Ηράκλειο).

Παρόλα αυτά, οι αστυνομικοί συνυπάρχουν ειρηνικά με τους φασίστες, χωρίς να κάνουν το παραμικρό για να συλλάβουν κάποιον από τους δράστες της επίθεσης! Στην πραγματικότητα, λειτουργούν σαν δική τους ασπίδα προστασίας και τους αφήνουν ανενόχλητους να κάνουν τους τζάμπα μάγκες και να ουρλιάζουν.

-Ελάτε δυτικά, ρε! Οι δυτικοί σας γ…νε.
-Δε σέβεστε! Π…τάνες.

Οι εκ του ασφαλούς “λεονταρισμοί” των φασιστών θυμίζουν κάτι από τον Ζήκο στον Μπακαλόγατο (Μαλώνεις, ρε; Κράτα με κυρά μου…) αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Λίγο αργότερα οι δράστες της επίθεσης αποχωρούν από το σημείο, υπό την υψηλή εποπτεία της Αστυνομίας, και συνεχίζουν κανονικά τη μοτοπορεία τους, σα να μην προηγήθηκε τίποτα άξιο λόγου και προσοχής!

Η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί ουσιαστικά σαν περιφρούρηση για τους ακροδεξιούς και δείχνει τις αγαστές σχέσεις που διατηρεί μαζί τους. Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: