Οι Δημοτικές Αρχές της Λαϊκής Συσπείρωσης συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες

Οι Δημοτικές Αρχές της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Αττική οργανώνουν τη λαϊκή αλληλεγγύη και συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και τρόφιμα, για τους πληγέντες στις περιοχές που καταστράφηκαν στην Ανατολική Αττική από την πυρκαγιά.

Οι Δημοτικές Αρχές της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Αττική οργανώνουν τη λαϊκή αλληλεγγύη και συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και τρόφιμα, για τους πληγέντες στις περιοχές που καταστράφηκαν στην Ανατολική Αττική από την πυρκαγιά.

Πιο συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή του Χαϊδαρίου εκφράζει τη θλίψη της για τα θύματα, απευθύνει έκκληση στους Χαϊδαριώτες να συνδράμουν τους πυρόπληκτους και συγκεντρώνει:

  • Εμφιαλωμένο νερό.

  • Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ.)

  • Φάρμακα (γάζες, μπεταντίν, παυσίπονα κλπ. )

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο του Χαϊδαρίου από την Κοινωνική Υπηρεσία καθημερινά από τις 9 πμ έως τις 2 μμ.

Αντίστοιχη πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή της Πετρούπολης, σημειώνοντας τα εξής στην ανακοίνωσή της.

Ο Δήμος Πετρούπολης και ο Δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος εκφράζουν τα ειλικρινά τους συλλυπητήρια σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους καθώς και την απέραντη θλίψη και συμπαράστασή τους στους τραυματίες και σε όσους έχουν μείνει άστεγοι με κατεστραμμένες τις περιουσίες τους.

Ο Δήμος μας και όλος ο πετρουπολιώτικος λαός οφείλουμε να συμπαρασταθούμε με τον οποιοδήποτε τρόπο απέναντι στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αυτή τη στιγμή βοήθεια.

Καλούμε όλους τους Πετρουπολιώτες να σταθούν δίπλα στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Καλούμε, επίσης, τους μαζικούς φορείς και τους συλλόγους της πόλης μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να προχωρήσουν σε άμεση ενημέρωση των μελών τους.

ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ:

-Εμφιαλωμένο νερό
-Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα μακράς διαρκείας, μακαρόνια κλπ.)
-Φάρμακα (γάζες, επιδέσμους, «Μπεταντίν», οξυζενέ, παυσίπονα)

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο δημοτικό κτίριο, στην οδό 25ης Μαρτίου 168 (δίπλα στον θερινό Κινηματογράφο) από την Τρίτη 24/07 μέχρι και την Παρασκευή 27/07 και ώρες 8:00 με 15:00 και 18:00 με 21:00.

*Για πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 210.50.64.065 και 210.50.64.061.

Ανάλογη πρωτοβουλία ανακοίνωσε και η Δημοτική Αρχή της Καισαριανής.

Η Δημοτική Αρχή Καισαριανής εκφράζει τα συλλυπητήρια και την βαθιά της θλίψη στις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Τώρα χρειάζεται ο λαός της Καισαριανής να δείξει έμπρακτα

την αλληλεγγύη του.

Συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.

Συγκεντρώνουμε:

  • Εμφιαλωμένο νερό
  • Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ.)
  • Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)
  • Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα κλπ)

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο Καισαριανής από την Κοινωνική Υπηρεσία (1ος όροφος) καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκανε την εξής δήλωση:

Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου και τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των νεκρών, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση στους τραυματίες και πυροπαθείς από τις πυρκαγιές στην Αττική. Ήδη, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας, θα προχωρήσουμε σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σαν ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης στους πυροπαθείς.

Οι πολύνεκρες και καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, αναδεικνύουν για άλλη μια φορά, με τραγικό τρόπο, τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες για την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας, την ανεπάρκεια των υποδομών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, καθώς και τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής, της αξιολόγησης, των μνημονίων του κουαρτέτου (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM) θυσιάζει στο βωμό της περιβόητης «ανάπτυξης» τις λαϊκές ανάγκες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι στους Δήμους πλέον έχουν μεταφερθεί αρμοδιότητες πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, που έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα των αγροτικών δρόμων, τον καθαρισμό χόρτων, τη συντήρηση πυροσβεστικών κρουνών, την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών σε συνεργασία με το Δασαρχείο, τις ομάδες εθελοντών. Η μεταφορά αυτών των αρμοδιοτήτων στην Πολιτική Προστασία, δεν συνοδεύτηκε με τη μεταφορά αντίστοιχων πόρων και προσωπικού. Για παράδειγμα, το 2018, το ποσόν που ενισχύεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Πατρέων από τη ΣΑΤΑ Πολιτικής Προστασίας, είναι 130.000 ευρώ, ίδιο τα τελευταία χρόνια. Αυτό δεν επαρκεί φυσικά για τις ανάγκες της πρόληψης και αντιμετώπισης, γι’ αυτό, μέσω της Διεύθυνσης Πρασίνου, χρηματοδοτούμε από ίδια έσοδα με εγγραφές στον προϋπολογισμό που φτάνουν μέχρι και 200.000 ευρώ.

Είναι επιτακτική η ανάγκη της απαιτούμενης χρηματοδότησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και των Δήμων, καθώς και προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την προστασία των δασών μας, του περιβάλλοντος, της περιουσίας του λαού και της ανθρώπινης ζωής.

Πριν από λίγη ώρα και η Δημοτική Αρχή των Πατρών απεύθυνε αντίστοιχο κάλεσμα στους δημότες της, αναφέροντας τα εξής:

Ο Δήμος Πατρέων καλεί τους δημότες να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας, σαν ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής:

Εμφιαλωμένο νερό

Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κ.λπ.)

Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κ.λπ.)

Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κ.λπ.)

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στην οδό Κοραή 5 (απέναντι από τον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα – Τράπεζα Τροφίμων Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου), καθημερινά, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συνδράμουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: