Όχι στα σόου και την υποκρισία! – Αγωνιστική υποδοχή στον Μητσοτάκη από ΣΕΑΝ και Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων ΑμεΑ

Με παλμό και συνθήματα, χάλασαν τη φιέστα του Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

Το πρωί της Πέμπτης, ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο στον Άγιο Δημήτριο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό. Αλλά μέλη της ΣΕΑΝ (Συντονική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Αττικής και Νήσων, μαζί με την ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, του επιφύλαξαν αγωνιστική υποδοχή και χάλασαν τη στημένη “φιέστα”.

Το σύνθημα που έδινε τον τόνο ήταν “όχιστα σόου και την υποκρισία”, ενώ οι συγκεντρωμένοι διεκδίκησαν επίσης ουσιαστικά μέτρα για την πανδημία, κονδύλια για υγεία και παιδεία, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Συνέχισαν μάλιστα την παρέμβασή τους με την ντουντούκα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, φωνάζοντας μεταξύ άλλων: μη δεχτείτε να γίνετε σόου, η μόνη ελπίδα είναι ο αγώνας της διεκδίκησης!

Η ΣΕΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος διεκδικούν και απαιτούν:

  • -Ανοιχτά ειδικά και γενικά σχολεία. Καθώς η θέση του κάθε μαθητή και του εκπαιδευτικού είναι στο σχολείο (ειδικό και γενικό). Με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, όπως έγκαιρα έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και έχουμε επιβεβαιωθεί.
  • -Άνοιγμα νέων δομών με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με ευθύνη του κράτους για την αναγκαία αραίωση του πληθυσμού, αλλά και για λόγους εκπαιδευτικούς και μέτρα προστασίας από την πανδημία. Γιατί όλα τα ειδικά σχολεία, έτσι κ αλλιώς και πριν την πανδημία ήταν υπεράριθμα, μέχρι και 100% πάνω από το κανονικό.
  • -Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, έτσι ώστε μέσα στο κανονικό εκπαιδευτικό ωράριο να γίνονται όλες οι απαραίτητες θεραπείες των παιδιών (λογοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, εργοθεραπείες κλπ), για να μην είναι τα παιδιά και οι γονείς από το πρωί μέχρι το βράδυ στο δρόμο. Πολύ πιο αναγκαίο από ποτέ τώρα εν μέσω πανδημίας.
  • -Επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων και να διατεθούν για τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία, για να εξασφαλιστεί η αναγκαία αραίωση και κατά τη μεταφορά.
  • -Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και μαθητές, κάθε βδομάδα.
  • -Να εμβολιαστούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής και όσοι μαθητές είναι πάνω από 18 χρονών. Γιατί έχουμε μπει στο 3ο μήνα των εμβολιασμών και ούτε αυτοί αλλά ούτε οι χρόνια πάσχοντες έχουν εμβολιαστεί ακόμα.
  • -Να προμηθευτούν και να αξιοποιηθούν τώρα όλα τα εμβόλια που είναι ασφαλή και διαθέσιμα.

Στα παραπάνω η ΕΛΜΕ βάζει αιτήματα για προσλήψεις εκπαιδευτικού και καθαριστικού προσωπικού, αξιοποίηση κλειστών σχολείων, ελέγχους στη μεταφορά των μαθητών και αυξημένα δρομολόγια.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: