Ο Ψινάκης προσπάθησε να ματαιώσει εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για τους πυρόπληκτους στη Νέα Μάκρη

Με κινητοποίηση ακόμα και της αστυνομίας προσπάθησε ο Δήμος Μαραθώνα να αποτρέψει εκδήλωση του ΕΚ Λαυρίου για τους πυρόπληκτους, την ώρα που διοργάνωνε “γεύματα αγάπης” με εφοπλιστική χορηγία.

Την απαράδεκτη στάση της Δημοτικής Αρχής του Μαραθώνα κατήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής. Έχοντας δώσει κατ’αρχάς άδεια σε συγκεκριμένο χώρο για την πραγματοποίηση εκδήλωσης αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Νέας Μάκρης, δυο μέρες πριν την εκδήλωση προσπάθησε μέσω του αστυνομικού διοικητή της Νέας Μάκρης να πείσει τους οργανωτές να μην προχωρήσουν στην εκδήλωση. Καθώς δεν υπήρχε κάποιο έγγραφο για τη σχετική εντολή, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση παρεμπόδισης από δημοτικούς αστυνομικούς. Τελικά το σχέδιο έπεσε στο κενό και μετά τις αντιδράσεις ο δήμος χορήγησε την άδεια, με την εκδήλωση να πραγματοποιείται κανονικά και με επιτυχία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΚ Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής:

«Η εκδήλωση για τους πυρόπληκτους στην 5η Κατασκήνωση στη Ν. Μάκρη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Δεκέμβρη στον χώρο που εξ’ αρχής είχαμε ζητήσει να γίνει και μετά από την καταρχήν σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής, την προηγούμενη Δευτέρα.

Την Παρασκευή 2 ημέρες πριν την εκδήλωση ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος δεν δίνει άδεια γιατί έτσι τους αρέσει…

Στις 2 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, μας είπαν ότι υπεύθυνος είναι το υπουργείο εργασίας από το οποίο πρέπει να πάρουμε άδεια.

Σε επικοινωνία με το Υπουργείο μας είπαν ότι δεν έχουν κανένα θέμα για να γίνει εκδήλωση, όμως οι κατασκηνώσεις είναι παραχωρημένες στο Δήμο, ο οποίος πρέπει να δώσει την έγκρισή του.

Το Σάββατο ο αστυνομικός διοικητής της Ν. Μάκρης ενημέρωσε το Εργατικό Κέντρο ότι ο Δήμος δεν επιθυμεί να γίνει η εκδήλωση. Όταν ρωτήθηκε αν έχει κάποιο χαρτί που να βεβαιώνει την άρνηση του Δήμου, μας είπε ότι βρίσκεται στο ΑΤ ο υπεύθυνος της δημοτικής αστυνομίας, ο οποίος μεταφέρει προφορικά τη θέση του Δήμου και δεν έχει κάποιο έγγραφο και ως εκ’ τούτου δεν θα παρέμβει να εμποδίσει την εκδήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού η αστυνομία δεν θα παρενέβαινε στο χώρο, είχαν ενημερωθεί οι δημοτικοί αστυνομικοί να έρθουν στον χώρο από νωρίς να εμποδίσουν την διοργάνωση, ενώ στήθηκε ολόκληρο σχέδιο για την παρεμπόδιση μας.

Μετά από συνεχόμενα τηλέφωνα και παρεμβάσεις το Σαββάτο το απόγευμα, μεταξύ υπουργείου, γραμματέας κ. Ψινάκη κλπ, τελικά πήραμε την άδεια να διοργανώσουμε την εκδήλωση και αφού πρώτα είχαμε κάνει σαφές ότι η εκδήλωση θα γίνει “θέλουν δεν θέλουν”.

Όλα αυτά συνέβαιναν όταν το Σαββάτο το μεσημέρι στον ίδιο χώρο γινόταν «γεύμα αγάπης» από τον Δήμο με την χορηγία εφοπλιστή…

Αυτά συμβαίνουν, όταν ανθρώπους τους τυφλώνει το μένος τους ενάντια στο Εργατικό-λαϊκό κίνημα, ενάντια στην προσπάθεια να δώσουμε λίγη χαρά στα παιδιά και μεγάλους που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά. Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι, όχι για την παρεμπόδιση μιας εκδήλωσης που έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσαν να εμποδίσουν, όσο για το ότι δεν μπορούν να συντονιστούν ακόμα και σε απλά ζητήματα, πόσο μάλλον μπροστά σε μεγάλες καταστροφές όπως αυτήν του καλοκαιριού στο Μάτι.

Προσπάθησαν να εμποδίσουν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας που από την πρώτη στιγμή με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση στήριξαν και οργάνωσαν την αλληλεγγύη σωματείων και συλλόγων από όλη την χώρα για τους πυρόπληκτους. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι πυρόπληκτοι, οι οποίοι ήρθαν στην όμορφη εκδήλωση και άφησαν για λίγο πίσω τους τα προβλήματα, που τα κάνουν μεγαλύτερα δημοτικές αρχές σαν και αυτή στον Μαραθώνα-Νέα Μάκρη.

Καλές γιορτές και καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη να αφήσουμε πίσω ότι είναι εμπόδιο για μια καλύτερη ζωή».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: