Ο Πελετίδης στην κινητοποίηση των συνδικάτων, μια αγκαλιά με τους εργαζόμενους

Ξέρετε πολλούς δημάρχους που γίνονται μια αγκαλιά με τους εργαζόμενους, το δίκαιο αγώνα τους κι απολαμβάνουν τέτοια αγάπη από την πλευρά τους;

Το στιγμιότυπο είναι από κινητοποίηση της περασμένης βδομάδας, αλλά το μήνυμα που περνάει δεν μπαγιατεύει. Οι παρατασιούχοι κινητοποιούνται, κατεβαίνουν στην Αθήνα, διεκδικούν αυτό που δικαιούνται, εφόσον καλύπτουν πάγιες ανάγκες, και αυτός που είναι στο πλευρό τους είναι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, που στέκεται στο πλευρό τους, στο δίκαιο αγώνα τους, παλεύει μαζί τους.

Ξέρετε πολλούς δημάρχους που στηρίζουν τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων; Ξέρετε πολλούς δημάρχους που απολαμβάνουν την εκτίμηση και τέτοια αγάπη από αυτούς τους εργαζόμενους; Η αλήθεια είναι πως οι μόνοι που γνωρίζουμε είναι κόκκινοι και είναι μετρημένοι στο χέρι -πέντε όλοι κι όλοι σε όλη τη χώρα…

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης παρευρέθηκε στην κινητοποίηση που οργάνωσε στην Αθήνα το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και στην οποία έδωσαν δυναμικό παρόν εργαζόμενοι στα Οκτάμηνα Κοινωφελούς Εργασίας και οι παρατασιούχοι στην καθαριότητα στο Δήμο Πατρέων, το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας, και τα Σωματεία Καθαριότητας και Οδηγών – Χειριστών του Δήμου Πατρέων.

Οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και μετά το τέλος της συγκέντρωσης πορεύτηκαν στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε στα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής, πρόταση νόμου των Συνδικάτων που προβλέπει τη μονιμοποίηση και εξασφάλιση σταθερής και μόνιμης εργασίας για όλους τους συμβασιούχους ανεξάρτητα από ειδικότητα και μορφή εργασίας.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Κώστας Πελετίδης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Ένας Δήμος για να λειτουργήσει χρειάζεται εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που χτίζουν τα πάντα. Είναι οι δημιουργοί. Δεν μπορούν οι Δήμοι να λειτουργούν με εργαζόμενους «έλα σήμερα και φύγε αύριο». Δεν πρέπει να γίνεται διαχείριση των εργαζομένων και της ανεργίας. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας και μεγαλώνουμε τη δύναμη πίεσης και το δίκαιο είναι με το μέρος των εργαζομένων. Στηρίζουμε το αίτημα των 8μηνιτών εργαζομένων για παράταση της σύμβασής τους.

Διεκδικούμε σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.

Να λύνουμε τα προβλήματα με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι των αφεντικών».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: