Ο Πελετίδης έκοψε την προσευχή στο Βρεφοκομείο και τους Παιδικούς Σταθμούς και η αντίδραση λυσσά εναντίον του

Ένα έθιμο που παραπέμπει σε άλλες εποχές και θεοκρατικά καθεστώτα, ανήκει στο παρελθόν στο δήμο της Πάτρας, που αναδεικνύεται πρωτοπόρος σε ένα ακόμα ζήτημα, από τα πιο μικρά ως τα πιο σημαντικά.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ της Πάτρας, η αναχρονιστική συνήθεια της πρωινής προσευχής στο Δημοτικό Βρεφοκομείο και τους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ανήκει στο παρελθόν, κατόπιν σχετικής απόφασης της κόκκινης δημοτικής αρχής.

Το θέμα ανέδειξε διαμαρτυρόμενος (!) με ερώτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Χαράλαμπος Στανίτσας της παράταξης “σπιράλ”, αναφέροντας δήθεν πολλές καταγγελίες γονέων, και κάνοντας προβοκατόρικη ερώτηση “αν απαγορεύτηκε στις δασκάλες να κάνουν τον σταυρό τους”. Ενώ σχολίασε πως η… “απαγόρευση” δεν προβλέπεται από καμιά εγκύκλιο και πως “όταν κανείς αισθάνεται παντοδύναμος, βγάζει τον πραγματικό εαυτό του”.

Η εύλογη απάντηση της δημοτικής αρχής στην ερώτηση είναι πως ιδιωτικά ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, στο σχολείο όμως είναι πολλά παιδάκια που δεν έχουν όλα τις ίδιες θρησκευτικές πεποιθήσεις. Όσο για τον κανονισμό, δεν προβλέπει πουθενά ότι η προσευχή έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, συνεπώς δεν υπάρχει καμία “απαγόρευση”, αλλά απαρέγκλιτη τήρησή του.

Σε κάθε περίπτωση, ένα έθιμο που παραπέμπει σε άλλες εποχές και θεοκρατικά καθεστώτα, ανήκει στο παρελθόν στο δήμο της Πάτρας, που αναδεικνύεται πρωτοπόρος σε ένα ακόμα ζήτημα, από τα πιο μικρά ως τα πιο σημαντικά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: