«Ο ουκρανικός και ο ρωσικός λαός ζούσαν για χρόνια αδελφωμένοι και δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν…» (ΦΩΤΟ)

Οι κάτοικοι της Σπάρτης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φορέων που διοργάνωσαν το αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αυθόρμητη παρέμβαση της Έλενας, μετανάστριας από την Οδησσό

Οι κάτοικοι της Σπάρτης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φορέων που διοργάνωσαν το αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 16 του Μάρτη 2022 στο κέντρο της πόλης. 

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των φορέων της διοργάνωσης καταδίκασαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, απέρριψαν το ψεύτικο δίλημμα να διαλέξουν ιμπεριαλιστή και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Ουκρανικό λαό και σε όλους τους λαούς της περιοχής. Ακόμη, τονίστηκε η ανάγκη τώρα να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση εναντίον της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο και κατά των αιτιών που γεννούν τον πόλεμο, την εκμετάλλευση, τη φτώχια, την αδικία και την προσφυγιά. 

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αυθόρμητη παρέμβαση της Έλενας, μετανάστριας από την Οδησσό, που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί την αδελφή της, πρόσφυγα του πολέμου, ενώ η υπόλοιπη οικογένειά της έχει εγκλωβιστεί στην Οδησσό. Η Έλενα εξέφρασε την αγωνία της για την τύχη των συγγενών και των φίλων που έχει αφήσει πίσω στην πατρίδα της και ζήτησε να σταματήσει ο πόλεμος καθώς ο ουκρανικός και ο ρωσικός λαός ζούσαν για χρόνια αδελφωμένοι και δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. 

Το συλλαλητήριο έκλεισε με αντιπολεμικά τραγούδια από το μουσικό συγκρότημα που συμμετείχε. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: