Ο λαός της Πάτρας πρωταγωνιστής στις Λαϊκές Συνελεύσεις – Πελετίδης: Η Δημοτική Αρχή είμαστε εργαλείο στα χέρια του πατραϊκού λαού

Στην Παραλία, άνοιξε ο φετινός κύκλος των Λαϊκών Συνελεύσεων που γίνεται με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής προκειμένου οι δημότες και οι φορείς να συμμετέχουν στη διαβούλευση και να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα θέματα που τους αφορούν, πριν την κατάθεση προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος  για το 2020.

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, 5 Νοέμβρη, η Λαϊκή Συνέλευση της Δημοτικής Ενότητας Παραλίας, στην αίθουσα του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών, με την παρουσία δεκάδων δημοτών και εκπροσώπων φορέων που τοποθετήθηκαν και αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους.

Στην Παραλία, άνοιξε ο φετινός κύκλος των Λαϊκών Συνελεύσεων που γίνεται με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής προκειμένου οι δημότες και οι φορείς να συμμετέχουν στη διαβούλευση και να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα θέματα που τους αφορούν, πριν την κατάθεση προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος  για το 2020.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Με τη σημερινή διαδικασία που ακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε Δημοτική Αρχή, επιδιώκουμε να είμαστε στις γειτονιές για να συζητήσουμε ό,τι σας απασχολεί. Για μας αυτό δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε ένα εργαλείο στα χέρια του πατραϊκού λαού.

Για μας το κυρίαρχο ζήτημα στην πόλη μας είναι η ανεργία και η φτώχεια που τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις από τις πολιτικές που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις.

Έχουμε επίσης να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος στα σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν δύναται να αντεπεξέλθουν οικονομικά. 

Ένας Δήμος που θέλει να λέει ότι αγωνίζεται για το καλό της πόλης πρέπει να ενδιαφέρεται πρώτα από όλα για αυτά που δικαιούνται οι δημότες, γι’ αυτά που δικαιούται ο λαός. Και πρώτα από όλα να αγωνιζόμαστε για να διεκδικήσουμε δουλειά για όλους με δικαιώματα.

Κώστας Πελετίδης: «Έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε ένα εργαλείο στα χέρια του πατραϊκού λαού»

Μας λένε ότι έχουμε ανάπτυξη ότι οι δείκτες της οικονομίας πάνε καλά κι εμείς ρωτάμε αφού έχουμε ανάπτυξη πόσα λεφτά θα πάρει για το 2020 ο Δήμος για να καλύψει τις ανάγκες του Πατραϊκού λαού;

Είμαστε μεγάλη πόλη με μεγάλες ανάγκες. Στα θέματα του Πολιτισμού θέλουμε να κάνουμε εκδηλώσεις στις Κοινότητες, να συμμετέχουν όλοι οι δημότες, χρειαζόμαστε όμως χώρους. Γι’ αυτό, η Δημοτική Αρχή έβαλε σε προτεραιότητα την διαμόρφωση των παλαιών αποθηκών του ΑΣΟ, σε έναν πολυχώρο Πολιτιστικών και Αθλητικών δράσεων. Ήδη έχει εγκατασταθεί εργολάβος για την κατασκευή. 

Πρέπει να γνωρίζετε ότι παραλάβαμε λογαριασμούς από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και πληρώνουμε 650.000  ευρώ τόκους. Πληρώσαμε 4 εκατ. ευρώ για τις οφειλές που οι προηγούμενοι είχαν αφήσει στο Καρναβάλι. Πληρώσαμε σε ξενοδοχείο 28.000 ευρώ τόκους για οφειλή 24.000 ευρώ που είχε αφεθεί απλήρωτη από το 2006! Φιλοξένησαν κόσμο αλλά τα χρέη τους δεν τα πλήρωσαν. Θα πληρώσουμε, από τους λάθος χειρισμούς προηγούμενων δημοτικών αρχών, 500.000 ευρώ στον ιδιώτη επιχειρηματία που είχε εγκαταστήσει και διαχειριζόταν τα παρκόμετρα. Μόνο τα 22 εκατ. ευρώ που δώσαμε ως τώρα για παλαιές οφειλές και τα 12 εκατ. για τα δάνεια που είχαν πάρει, αν τα είχαμε θα ασφαλτοστρώναμε όλη την Πάτρα».

Στην εισήγησή της, η Αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου  μεταξύ άλλων είπε:

«Στόχος μας ήταν να κάνουμε λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε δημοτική κοινότητα, όμως επειδή ο χρόνος για την κατάθεση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος μας πιέζει, όμως δεν σταματάμε εδώ από το 2020 σκεφτόμαστε να καθιερώσουμε πιο τακτικά λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε κοινότητα για να ερχόμαστε σε άμεση επαφή με το λαό, να ακούμε τα προβλήματά του και να δίνουμε λύσεις. 

Πρώτη μας έγνοια είναι το πώς θα είμαστε αποτελεσματικοί και χρήσιμοι για τους ευάλωτους πολίτες, να εξασφαλίσουμε ποιότητα ζωής στις λαϊκές και ανήμπορες οικογένειες, και στα άτομα που έχουν ανάγκες.

Κάτω από τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, η Δημοτική μας Αρχή μείωσε τα Δημοτικά Τέλη από 1,95 ευρώ στο 1,5 ευρώ και σας λέμε ότι και το νέος έτος τα τέλη θα είναι μειωμένα και δεν θα αυξηθούν. Καθιέρωσε κοινωνικό τιμολόγιο στην ΔΕΥΑΠ. Μείωσε και κατάργησε τα τροφεία στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Ανακαίνισε το 50% των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου και προχωράμε και για τα υπόλοιπα σχολεία. Ανακαίνισε και πιστοποίησε τις Παιδικές Χαρές.

Βάλαμε μπροστά τις λαϊκές ανάγκες, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τις αναπλάσεις των γηπέδων, την δημιουργία χώρων αναψυχής, κ.λπ. και κυρίως σταθήκαμε και στεκόμαστε δίπλα σε όποιον μας έχει ανάγκη.

Εδώ, στην περιοχή της Παραλίας δίνουμε διαρκή μάχη με την καθημερινότητα γιατί αυτή η μάχη δεν σταματά ποτέ και η καθημερινότητα δεν νικιέται για πάντα. Σε πράσινο, κλαδέματα, κόψιμο χόρτων υπάρχει αποκεντρωμένη υπηρεσία στο πρώην δημοτικό κατάστημα της Παραλίας, δεν είναι πολλοί οι εργαζόμενοι, αλλά υπερβάλλουν εαυτόν. Στην καθαριότητα έχουμε στην διάθεση της δημοτικής ενότητας 24 άτομα και θα γίνεται πιο συχνή η μηχανική και η πεζή σάρωση. Η δομή Βοήθεια στο Σπίτι θα φροντίσουμε να καλύπτει και άλλους συνδημότες που έχουν ανάγκη τώρα. Το ΚΕΠ λειτουργεί και εξυπηρετεί του δημότες της περιοχής. Παρεμβάσεις στα σχολεία του Μιντιλογλίου, της Παραλίας και των Ροϊτίκων έγιναν και προγραμματίζονται και άλλες. Ασφαλτοστρώσεις στο Μιντιλόγλι. Επισκευές και παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές και στις τρεις κοινότητες. Στα Ροϊτικα η Παιδική Κατασκήνωση δεν θα λειτουργεί μόνο για τα παιδιά, αλλά την μην κατασκηνωτική περίοδο θα είναι διαθέσιμη για εκδηλώσεις. Παρεμβάσεις στα δημοτικά γήπεδα. Συνέχιση της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης στον Κόκκινο Μύλο και επέκταση αυτής. Κοιτάζουμε πώς να διασφαλίσουμε την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, πώς θα διασφαλίσουμε ποιότητα ζωής σε όσους έχουν ανάγκες που δεν μπορούν να τις εξυπηρετήσουν». 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας απαντώντας σε ερωτήματα που αφορούν ζητήματα που σχετίζονται με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης σημείωσε:

«Παραλάβαμε ένα δίκτυο ύδρευσης αχαρτογράφητο. 

Προχωράμε το έργο της αποχέτευσης στο Μιντιλόγλι το οποίο σύντομα θα τελειώσει και μέχρι τέλος του έτους θα έχουν αποκατασταθεί και οι δρόμοι.

Γίνεται ένα δίκτυο αποχέτευσης 58 χιλιομέτρων. Τα χρήματα υπάρχουν και ο χρόνος κατασκευής είναι σε δύο χρόνια. Πρέπει όμως να επεκταθεί ο Βιολογικός για να λειτουργήσει το δίκτυο. Οι πόρτες του Βιολογικού είναι ανοικτές για τον οποιονδήποτε για να δει τι έχει γίνει και τι γίνεται αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια». 

Στην λαϊκή συνέλευση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, η δημοτική σύμβουλος Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Μιντολογλίου, Παραλίας, Ροϊτίκων, ο άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα Δημοτικών Κοινοτήτων Αργύρης Φιλιππόπουλος, εκπρόσωποι του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννηση», του Α.Ο. Μιντιλογλίου, του Α.Σ. Ροϊτίκων και πολλοί δημότες. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: