Ο ιός μπορεί να “στήνει πάρτι” στο ΚΥΤ της Μόριας και οι φασίστες έξω από αυτό

Οι τοπικοί άρχοντες, τα μίντια και οι φασίστες θυμήθηκαν να μιλήσουν για υγειονομικές βόμβες, σπέρνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Δεν έκαναν το ίδιο όταν βρέθηκαν θετικοί στον ιό ιερείς και άλλοι σχετιζόμενοι με τους ναούς… μετάδοσης του ιού. Φυσικά το κρούσμα δεν είναι μόνο ένα. Λογικά ο ιός κάνει πάρτι μέσα στο ΚΥΤ της Μόριας άλλα δεν έχεις κρούσματα αν δεν κάνεις τεστ!

Χτες καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στο ΚΥΤ της Μοριας. Πρόκειται για Σομαλό, αναγνωρισμένο πρόσφυγα, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες έφυγε από τη Λέσβο, πήγε στην Αθήνα, δεν μπόρεσε να βρει κάπου να μείνει και επέστρεψε στη Λέσβο. Λίγη σημασία έχει η διαδρομή, αν κόλλησε στην Αθήνα ή στη Λέσβο. Τα σημαντικά είναι:

Α. Ένας άνθρωπος 40 ετών με βαριά νοσήματα κινδυνεύει να πεθάνει. Αυτός ο άνθρωπος ζει σε αυτοσχέδια σκηνή, στις άκρες του ΚΥΤ, στη ζούγκλα όπως λένε οι ίδιοι, σε συνθήκες τραγικές. Στην Ευρώπη το 2020.

Β. Αφού έγινε γνωστό το κρούσμα, υπουργοί, ΓΓ, παρατρεχάμενοι βγαίνουν να πείσουν πόσο σωστή ήταν η πρόταση για κλειστά κέντρα και πως αυτό θα ήταν η λύση.

Γ. Δεν γίνεται λόγος για το εκδικητικό κλείσιμο από το Δήμο, του μοναδικού ιατρείου που είχε σχεδιαστεί από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για να καλύψει λίγες από τις ανάγκες των διαμενόντων στο ΚΥΤ. Δεν γίνεται επίσης λόγος για το γεγονός ότι 12 μέρες πριν, ο Μηταράκης εγκαινίασε το πολυδιαφημισμένο ιατρείο στη Μόρια το οποίο όμως ακόμα δε λειτουργεί γιατί δεν έχει στελεχωθεί.

Δ. Οι τοπικοί άρχοντες, τα μίντια και οι φασίστες θυμήθηκαν να μιλήσουν για υγειονομικές βόμβες, σπέρνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Δεν έκαναν το ίδιο όταν βρέθηκαν θετικοί στον ιό ιερείς και άλλοι σχετιζόμενοι με τους ναούς… μετάδοσης του ιού.

Ε. Φυσικά το κρούσμα δεν είναι μόνο ένα. Λογικά ο ιός κάνει πάρτι μέσα στο ΚΥΤ της Μόριας άλλα δεν έχεις κρούσματα αν δεν κάνεις τεστ!

Στ. Σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε σήμερα, συνεχίζει να λειτουργεί το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου μέσα και έξω από το ΚΥΤ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποιες εκατοντάδες εργαζόμενοι και κάποιες εκατοντάδες αιτούντες θα έρχονται καθημερινά σε επαφή ελπίζοντας ότι οι μάσκες θα εμποδίσουν τη μετάδοση του ιού. Φυσικά ούτε λόγος για χορήγηση μασκών ή άλλου υγειονομικού υλικού στους φιλοξενούμενους στο ΚΥΤ.

Περαστικά μας…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: