Ο Δήμαρχος Καισαριανής στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζόμενων

Ο Δήμαρχος με την κατάθεσή του, υπερασπίστηκε το δίκαιο αίτημά τους για παραμονή στην εργασία, που ανταποκρίνεται τόσο στο δικαίωμά τους στην εργασία, αλλά και στις τεράστιες ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Καισαριανής, όπως της καθαριότητας.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος παρευρέθηκε και κατέθεσε ως μάρτυρας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουλίου, όπου συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Καισαριανής. Ο Δήμαρχος με την κατάθεσή του, υπερασπίστηκε το δίκαιο αίτημά τους για παραμονή στην εργασία, που ανταποκρίνεται τόσο στο δικαίωμά τους στην εργασία, αλλά και στις τεράστιες ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Καισαριανής, όπως της καθαριότητας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί προσλήφθηκαν στο Δήμο με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και με το καθεστώς της σύμβασης, γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής στους Δήμους ώστε να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους.

Σε όλη την περίοδο των κινητοποιήσεων τους η Δημοτική Αρχή Καισαριανής έχει σταθεί στο πλάι των εργαζομένων. Με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/5/2017 και 10/7/2017 αιτήθηκε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, στήριξε τους απεργιακούς τους αγώνες το προηγούμενο καλοκαίρι, συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας των συνδικάτων και εργαζομένων στους Δήμους, από κοινού με τους Δημάρχους Ικαρίας, Πάτρας, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 3 Απρίλη 2017.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε στήριγμα στην πάλη τους, στα δίκαια αιτήματα τους που ανταποκρίνονται και στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας. Είμαστε στο πλευρό τους και θα στηρίξουμε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που θα ακολουθήσει» δήλωσε ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: