«Νιώθουμε σαν να είμαστε σε νεκροταφείο» – Αβοήθητοι μες στην παγωνιά οι πρόσφυγες

Οι πρόσφυγες σε Χίο, Μυτιλήνη και Μαλακάσα αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν το πολικό ψύχος αβοήθητοι, χωρίς να έχουν καν ρεύμα ή νερό σε κάποιες περιπτώσεις.

Μπορεί το κρύο και οι χιονοπτώσεις να έγιναν πρώτο θέμα στα ΜΜΕ, ελάχιστα βρήκαν όμως λίγο χρόνο να ασχοληθούν με τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες σε μια σειρά δομές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, οι δομές της Χίου και της Μυτιλήνης έμειναν το Σάββατο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και οι πρόσφυγες διανυκτέρευσαν μες σε αντίσκηνα και είχαν μόνο κουβέρτες και υπνόσακους, για να αντιμετωπίσουν την παγωνιά. Στη Χίο μάλιστα διακόπηκε και η ροή νερού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν καν να μαγειρέψουν.

Αντίστοιχα προβλήματα σημειώθηκαν στην ηλεκτροδότηση στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, με κάποιους πρόσφυγες να σημειώνουν ότι δεν μπορούσαν ούτε να κοιμηθούν από το κρύο.

Μια άλλη μαρτυρία πρόσφυγα από τον καταυλισμό της Μαλακάσας, το κρύο ήταν τόσο δριμύ, που “νιώθαμε σα να ήμασταν σε νεκροταφείο”, συμπληρώνοντας πως νωρίς το πρωί το νερό είχε παγώσει στις βρύσεις και χρειαζόταν να περιμένει για να τρέξει…

Το μόνο πιο απάνθρωπο από τις απαράδεκτες συνθήκες που αντιμετωπίζουν είναι το τείχος της αδιαφορίας των αρχών και των ρατσιστών που τους στοχοποιούν.

Με πληροφορίες από Το Ποντίκι

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: