Νίκος Σοφιανός: Αφωνία του Δημάρχου Αθηναίων απέναντι στην κυβέρνησή του

Ο Δήμαρχος της Αθήνας επέλεξε τις προηγούμενες μέρες να αντιπαρατεθεί  δημόσια με τον υπουργό της κυβέρνησής του Τ. Θεοδωρικάκο, για την ασφάλεια  στην πόλη. Ήταν ένας καυγάς στημένος, σε φιλόξενη για την κυβέρνηση, συχνότητα  των FM. 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 16 Μάη 2022, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και  δημοτικός σύμβουλος, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα εξής: 

«Ο Δήμαρχος της Αθήνας επέλεξε τις προηγούμενες μέρες να αντιπαρατεθεί  δημόσια με τον υπουργό της κυβέρνησής του Τ. Θεοδωρικάκο, για την ασφάλεια  στην πόλη. Ήταν ένας καυγάς στημένος, σε φιλόξενη για την κυβέρνηση, συχνότητα  των FM. 

Είναι μία αντιπαράθεση για να κρύψει τις ευθύνες και των δύο, που υλοποιούν ο  καθένας στον τομέα του, την άγρια επέλαση της κυβέρνησής τους, στο εισόδημα, τα  δικαιώματα, στην ασφάλεια του λαού μας από την συμμετοχή της χώρας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις κυρώσεις του, που πληρώνουμε από το λεηλατημένο  εισόδημά μας. 

Ο Δήμαρχος της Αθήνας δεν κάνει καμιά δημόσια αντιπαράθεση με την κυβέρνησή  του για τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια, με αποτέλεσμα οι σχολικές επιτροπές  χωρίς αντίστοιχη χρηματοδότηση να οδηγούνται σε ρυθμίσεις 24 δόσεων και να  κόβουν λειτουργικά έξοδα των σχολείων για να βγουν οι δόσεις. Χαρακτηριστικά  παραδείγματα: 

– Φυσικό αέριο σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης4ης Δ.Κ. από  20.000€ σε 40.000€! 

– Φυσικό αέριο σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 6ης Δ.Κ. από  26.000€ σε 60.000€! 

Ο Δήμαρχος υλοποιώντας την πολιτική τόσο της σημερινής όσο και των  προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν διεκδικεί – δεν «φωνάζει» για την τραγική  υποστελέχωση του Δήμου που χωρίς προσωπικό και με τεράστια κενά οργανικών  θέσεων, «σέρνεται» κυριολεκτικά στην καθημερινή λειτουργία του, ταΐζοντας κάθε  είδους εργολάβο. Αποτέλεσμα η «σφαγή» των δέντρων της πόλης μετά τη δεκάχρονη καθυστέρηση στο κλάδεμά τους. Μόνο στη Δ/νση πρασίνου σήμερα είναι 400  εργαζόμενοι λιγότεροι σε σύγκριση με το 2018. 

Η αφωνία του Δημάρχου απέναντι στην κυβέρνησή του, φτάνει στο σημείο η  υπουργός Παιδείας να καταργεί το 26οΓυμνάσιο μετατρέποντάς το σε Πειραματικό,  να αντιδρά ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος να …διαμαρτύρεται  «σιωπηλά». 

Η αντιπαράθεση Μπακογιάννη – Θεοδωρικάκου για την ασφάλεια στην πόλη γίνεται  ταυτόχρονα με την παρουσία και την μετακίνηση των «εμπόρων του θανάτου» σε  γνωστές σε όλους πιάτσες της Αθήνας. Γίνεται όταν νομιμοποιείται η χρήση των  ναρκωτικών με το θεσμικό πλαίσιο που ψήφισαν όλοι μαζί, εγκαινιάζοντας με  παράτες τον Χ.Ε.Χ στην Καποδιστρίου και δίνοντας ο Δήμος 800.000€ για πέντε  αυτοκίνητα που θα περιφέρονται στην πόλη ψάχνοντας χρήστες μαζί με εμπόρους  και «βαποράκια». Η αντιπαράθεση για την ασφάλεια στην πόλη γίνεται για να  δυναμώσει ένα κλίμα αστυνομοκρατίας – καταστολής που θα φυλάει το τουριστικό  προϊόν της Αθήνας. Η τουριστική βιτρίνα ευρύτατων ζωνών της πόλης, εκτός από τα  200.000.000€ που δίνονται στην ΠΑΕ ιδιοκτησίας Αλαφούζου, εκτός από το όργιο  του AirBnB σε δεκάδες γειτονιές, εκτός από τα δεκάδες νέα ξενοδοχεία κάθε  κατηγορίας, απαιτεί και την ένταση της αστυνόμευσης – καταστολής. 

Αυτοί οι σχεδιασμοί και οι πολιτικές αποφάσεις που παίρνονται από την κυβέρνηση  και το Δήμο αδιαφορούν φυσικά για τις λαμαρίνες που ένα χρόνο τώρα «πνίγουν»  την πλατεία Συντάγματος και την Πανεπιστημίου με το ναυάγιο του «Μεγάλου  Περίπατου». 

Αδιαφορούν για τα αιτήματα των κατοίκων από την πλ. Λαού στα Σεπόλια (200  υπογραφές) για την πιάτσα ναρκωτικών, ζητώντας μέτρα από τον Οκτώβρη του 2021. 

Απέναντι στην πολιτική και τα σχέδιά τους δυναμώνουν διεκδικήσεις, αιτήματα,  υπογραφές κατοίκων που απαιτούν τα αυτονόητα! Ο αγώνας για μέτρα προστασίας  από το όργιο ανατιμήσεων, για αυξήσεις στους μισθούς, για μειώσεις φόρων – ανταποδοτικών στο Δήμο της Αθήνας με τους υψηλότατους συντελεστές  φορολόγησης, είναι η απάντηση στους στημένους καυγάδες των στελεχών της ΝΔ  και στην υποτιθέμενη διένεξη Δημάρχου – Υπουργού. » 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: