Νέα αύξηση για 1.500.000 συνταξιούχους αποφάσισε η κυβέρνηση της Κούβας – Η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες

Ξεκίνησαν την Τετάρτη στην Κούβα οι πρώτες πληρωμές για συντάξεις κάτω των 500 πέσος. Από την απόφαση αυτή ευνοούνται περισσότεροι από  1.500.000 άνθρωποι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ένα εκτιμώμενο ετήσιο κόστος 838 εκατομμυρίων πέσος.  

Περισσότεροι από 1.500.000 άνθρωποι στην Κούβα βλέπουν τον Αύγουστο να αυξάνονται οι συντάξιμες αποδοχές τους, όπως δήλωσε ο Haydée Franco Leal, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ισχύει από τον περασμένο Ιούλη), ξεκίνησαν την Τετάρτη οι πρώτες πληρωμές για συντάξεις κάτω των 500 πέσος. Από την απόφαση αυτή ευνοούνται περισσότεροι από  1.500.000 άνθρωποι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ένα εκτιμώμενο ετήσιο κόστος 838 εκατομμυρίων πέσος.

Με την εφαρμογή της διάταξης αυτής, η ελάχιστη σύνταξη του γενικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης είναι 280 πέσος, η οποία, σε λιγότερο από ένα χρόνο, από τον Νοέμβρη του 2018, έχει αυξηθεί δύο φορές.

Σύμφωνα με το παράδειγμα που δίνει η εφημερίδα Γκράνμα, συνταξιούχος που μέχρι σήμερα λάβαινε 270 πέσος, θα λαμβάνει το ποσό των 320 πέσος. Αυτό τον  Αύγουστο ο συνταξιούχος θα λάβει συνολικά 420 πέσος, που αντιστοιχούν στα αυξημένα ποσά Ιούλη και Αυγούστου (50 για κάθε μήνα), συν την τη νέα του σύνταξη. Από τον Σεπτέμβρη θα λαμβάνει κανονικά τη σύνταξη των 320 πέσος.

Παράλληλα με τη νέα αύξηση των συντάξεων η κυβέρνηση προωθεί και νέους τρόπους για την είσπραξη από τους δικαιούχους, με κυριότερο της μαγνητικές κάρτες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: