“Να τους ρίχνετε σάντουιτς στα ξερονήσια με ελικόπτερο” – Ρατσιστικό ντελίριο σε συνάντηση δημοτών Μελισσίων – Πεντέλης για το προσφυγικό

Κάτοικοι της περιοχής κάνουν περήφανο τον Ξένιο Δία με τις βαθιά ανθρώπινες και συνάμα ρεαλιστικές προτάσεις διαχείρισης του προσφυγικού.

Σκηνές μίσους και σκοταδοψυχιάς διαδραματίστηκαν την περασμένη Πέμπτη σε συνάντηση που διοργάνωσε ο δήμος Πεντέλης (ΔΚ Μελισσίων, Νέας  Πεντέλης, Πεντέλης) στο Πολιτιστικό κέντρο Μελισσίων για το φλέγον θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή. Εκεί, μόνο πολιτισμένα δεν ήταν τα όσα ακούστηκαν από μερίδα “αγανακτισμένων” νοικοκυραίων των βορείων προαστίων, που παθαίνουν εγκεφαλικό και μόνο στην ιδέα πως σκουρόχρωμοι αλλοδαποί θα τολμούσαν να ρουφήξουν το ίδιο οξυγόνο με εκείνους και τα βλαστάρια του. Στη συνάντηση που όρισε η δήμαρχος της περιοχής Δήμητρα Κεχαγιά, που σημειωτέον έχει ήδη διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσει χώρο του νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ για τη φιλοξενία ανήλικων προσφύγων, φαίνεται πως δημότες και πιθανόν ψηφοφόροι της θεωρούν υπερβολικά “σοφτ” τις κινήσεις της, έχοντας πιο “ριζικές” λύσεις για το προσφυγικό ζήτημα.

Έτσι, διακρίνουμε έναν κύριο, εμφανώς άριστο να ζητά από κάποιους αδιευκρίνιστους αποδέκτες να “πάρουν τους πρόσφυγες στα σπίτια σας”, γιατί ο ίδιος προφανώς έχει ήδη τιγκάρει το σπίτι του με φτωχούς Έλληνες, τους οποίους συμπαθεί τόσο πολύ και θεωρεί ότι έχουν προτεραιότητα έναντι των ξένων. Πραγματικά στρατηγικό μυαλό όμως είναι μια κυρία που φαίνεται να παίρνει το λόγο στη συνέχεια, εμπνευσμένη πιθανόν από μια παλιά πρόταση του Διονύση Σαββόπουλου να σταλούν οι μετανάστες σε ξερονήσια. Μη νομίζετε όμως ότι η κυρία είναι απάνθρωπη, κάθε άλλο. Έχει εκπονήσει ήδη ένα σχέδιο εφοδιασμού των παρείσακτων, προτείνοντας να περνάνε Σούπερ Πούμα και “να τους πετάνε σάντουιτς να τρώνε”. Όχι τίποτε άλλο, αλλά έτσι θα αποφευχθεί και το πραγματικά τραγικό γεγονός να “συναγελάζονται” τα “Μελισσοτόπουλα” με “μπούργκα” και “διάφορους Αφγανούς”, γιατί είναι σαφές ότι 16χρονοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες θα επιβάλλουν με τις χατζέρες τους σαρία και μπούργκες στα αθώα χριστιανόπουλα των Μελισσίων.

Μέσα σε αυτό κλίμα, υπάρχουν και φωνές που υπερασπίζονται το αυτονόητο και αντιτίθενται στις κραυγές της μισαλλοδοξίας. Όπως αυτές μιας σειράς συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολείων και νηπιαγωγείων της Πεντέλης και των Μελισσίων, που δηλώνουν ότι είναι “τιμή τους” η υποδοχή των προσφυγόπουλων.

«Το μάρμαρο της Πεντέλης χτίζει Παρθενώνες όχι φράχτες

Τον τελευταίο μήνα στην πόλη μας κάτι δεν πάει καλά…

Ακούμε κραυγές ανησυχίας αλλά κι εκκωφαντικές σιωπές, βλέπουμε “αγανακτισμένες” συγκεντρώσεις, προσχηματικές απαιτήσεις, κλειστά νοσοκομεία που ξαναγίνονται αναγκαία, επίσημες επιστολές να αναφέρονται στην ποιότητα ζωής μας που θα υποβαθμιστεί από την ύπαρξη “διαφορετικών” ανθρώπων, εφήβων, παιδιών…

Πόσα δάχτυλα χρειαζόμαστε για να κρυφτούμε?

Την ποιότητα ζωής δεν την καθορίζει η συνύπαρξη, ούτε οι δομές. Την καθορίζουν η παιδεία, ο πολιτισμός, η ανθρωπιά…

Εμείς, ως γονείς νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε το αυτονόητο.

Ως Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων θεωρούμε την προστασία, φροντίδα και υπεράσπιση των παιδιών, ΟΛΩΝ των παιδιών, ύψιστο καθήκον.

Θέλουμε συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρέπειας για ΟΛΑ τα παιδιά.

Προσμένουμε, κι όταν μπορούμε συνεισφέρουμε κι εμείς, ανοιχτή πρόσβαση στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο χαμόγελο, στην παιδικότητα για ΟΛΑ τα παιδιά.

Στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Πεντέλης πέρσι (όπως και παλιότερα) φοίτησαν ασυνόδευτα παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο Γυμνάσιο Πεντέλης και στο Γυμνάσιο Νέας Πεντέλης επίσης.

Τα αποτελέσματα υπήρξαν εξαιρετικά τόσο για αυτά τα παιδιά όσο και για τα υπόλοιπα.

Φέτος απ’ ό,τι φαίνεται ίσως να είναι η σειρά σχολείων των Μελισσίων.

Εμείς, Σύλλογοι Γονέων από αυτά αλλά και άλλα σχολεία του δήμου μας, δηλώνουμε ότι είναι τιμή μας να τα υποδεχτούμε και έμπρακτα να δείξουμε σε αυτά τα απροστάτευτα, αλλά και στα προστατευμένα δικά μας παιδιά, πόσα ιδεώδη, αρχές και αξίες κομίζουμε από την περίφημη ιστορία και πολιτισμό μας…

Τα παιδιά εξάλλου δεν κάνουν ό,τι τους λέμε. Κάνουν ό,τι βλέπουν.

Είμαστε το παράδειγμα τους.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, δωρίζοντας ένα μολύβι κι ένα τετράδιο σε κάθε παιδί.

Ίσως τα αξιοποιήσουν καλύτερα από εμάς…

Κι ας είναι για κάποιους “βάρβαροι”.

Άλλωστε ανέκαθεν οι “άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις…”

Το ΔΣ του Σύλλογος Γονέων Κρυστάλλειου Δημοτικού Πεντέλης

Το ΔΣ του Σύλλογος Γονέων Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Α’ Νηπιαγωγείο Πεντέλης

Το ΔΣ του Συλλογος Γονεων και Κηδεμονων Νηπιαγωγειου Νεας Πεντελης

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων Παιδικού Σταθμού Νέας Πεντέλης

Η Συλλογικότητα Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: