«Να το στρογγυλέψουμε…»! – «Αιχμηρό και …να δούμε» για τη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταδίκη της καταστολής και του αυταρχισμού της κυβέρνησης

“Δεν μας εκπλήσσει, η Δημοτική Αρχή. Τόσα χρόνια τα στελέχη της έχουν σπουδάσει στα παλιά σαλόνια της σοσιαλδημοκρατίας και τραμπαλίζονται σήμερα για τα νέα!”

Την καταδίκη τους στην καταστολή και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης σε βάρος των διαδηλωτών στις συμβολικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και για τη μνήμη ενός αδικοχαμένου παιδιού, κατέθεσε με πρόταση ψηφίσματος προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση στο χθεσινό διαδικτυακό Δημοτικό Συμβούλιο.

Παραθέτουμε το Ψήφισμα:

«ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Για την καταδίκη της καταστολής και του αυταρχισμού της κυβέρνησης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης καταδικάζει το όργιο καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης ενάντια σε συμβολικές συγκεντρώσεις στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Απέναντι σε συμβολικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, για τη μνήμη ενός αδικοχαμένου παιδιού, η κυβέρνηση απαντά με χιλιάδες συνωστισμένους αστυνομικούς, με παρεμπόδιση και προσαγωγές.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις «συναθροίσεων πέραν των 3-4 ατόμων» δεν σκοπεύουν στην προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία, για τη διακινδύνευση της οποίας έχει εγκληματικές ευθύνες, αλλά στη φίμωση των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας, στη μονιμοποίηση πρακτικών καταστολής και αυταρχισμού.

Καλούμε τον λαό της πόλης μας να καταδικάσει το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, να δυναμώσει τους αγώνες για την προστασία της Υγείας, των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων.»

Σχολιάζοντας την αντίδραση του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι απέφυγε να το βάλει σε συζήτηση χαρακτηρίζοντάς το «αιχμηρό και …να δούμε»- όπως χαρακτηριστικά είπε «… να το στρογγυλέψουμε»!!!

Δεν μας εκπλήσσει, η Δημοτική Αρχή. Τόσα χρόνια τα στελέχη της έχουν σπουδάσει στα παλιά σαλόνια της σοσιαλδημοκρατίας και τραμπαλίζονται σήμερα για τα νέα!!!

Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι το όργιο καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης, που ξεδιπλώθηκε με αφορμή τους συμβολικούς γιορτασμούς του Πολυτεχνείου και της επετείου της δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου, θα μπορέσει –πιθανά- και να το ρετουσάρει ή και να το δικαιολογήσει.

Εμείς θα επιμείνουμε και η συζήτηση να γίνει και να είναι επί της ουσίας!!

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: