Να σταματήσει κάθε δίωξη εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση»!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ικαρίας – Φούρνων: Την Τρίτη 22/3, στις 14.00 στην Πλατεία Ευδήλου, πραγματοποιούμε παρέμβαση μαζί με την ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων, για την στήριξη των συναδέλφων που διώκονται.  Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές μας αποφάσεις και διεκδικούμε το σχολείο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών μας!

Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε δίωξη εκπαιδευτικών που συμμετέχουν  στην απεργία αποχή από την «αξιολόγηση»! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, συνεχίζει τόσο στον εκφοβισμό συναδέλφων που συμμετέχουν  στην απεργία – αποχή που κήρυξαν τα πρωτοβάθμια σωματεία από την αξιολόγηση, όσο σε τιμωρία «για παραδειγματισμό» συναδέλφου!

 Με απόφαση του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ, Κόπτση, στις 17/2, προχωράει σε «αναστολή οποιασδήποτε διαδικασίας εξέλιξης, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης» σε Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τέτοια έγγραφα έχουν σταλεί σε ακόμα 114 Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, όπως και στους Διευθυντές του συλλόγου μας!!

Φαίνεται πως ο αυταρχικός κατήφορος του ΥΠΑΙΘ δεν έχει τελειωμό! Αντί να ασχοληθούν με τα τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση, η μοναδική τους εμμονή είναι η τιμωρία των εκπαιδευτικών που δεν υλοποιούν τα σχέδια για την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Αν στο ΥΠΑΙΘ έδειχναν τόσο ζήλο για όλα τα υπόλοιπα, θα είχαν καλυφθεί τα δεκάδες χιλιάδες κενά που υπάρχουν σήμερα, δε θα στοιβάζονταν τα παιδιά σε 25, 26 και πλέον κατά τμήμα, θα υπήρχαν αξιοπρεπείς νέες σχολικές μονάδες και όχι ασυντήρητα κτήρια, που στις αυλές τους δεσπόζουν κοντέινερς, θα υπήρχε ολοκληρωμένος σχεδιασμός ώστε να καλυφθούν τα μορφωτικά κενά που υπάρχουν τα παιδιά μετά από τα 2 χρόνια πανδημίας και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση (συνεχόμενα lockdown, τηλεκπαίδευση). 

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εκπαιδευτικοί, με τις συλλογικές μας αποφάσεις, δεν αποδεχόμαστε, απορρίπτουμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, τη βαθιά αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στέκεται απέναντι στα σχέδια για κατηγοριοποίηση και ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, για απαξίωση της ολόπλευρης μόρφωσης για όλα τα παιδιά και στροφή στις εφήμερες δεξιότητες, για τη μεταφορά του κόστους ακόμα περισσότερο στις τσέπες των γονιών, για απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων και αλλοίωση του παιδαγωγικού ρόλο των εκπαιδευτικών.

Από πέρσι τον Φλεβάρη, οι εκπαιδευτικοί με τις συλλογικές μας αποφάσεις, με την απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, με τις μαζικές μας κινητοποιήσεις, με την συγκλονιστική απεργία στις 11/10, με τις συλλογικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, έχουμε κάνει σαφές ότι η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά. 

Ο σύλλογός μας μέσα από μαζικές συνελεύσεις αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία- αποχή από την αξιολόγηση και το ποσοστό συμμετοχής των συναδέλφων σε αυτή   ξεπερνάει το 90%!

Αυτές τις συλλογικές μας αποφάσεις υπερασπιζόμαστε.

Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης και επιβολής ποινών είναι, πέρα από όλα τα αλλά, και παράνομη!!!

Το Υπουργείο Παιδείας αρνούμενο να αναγνωρίσει την πραγματικότητα, αρνούμενο να αποδεχτεί ότι τα σχέδια του βρίσκουν απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας και των εργαζομένων, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο ενεργοποιώντας τιμωρητικές διατάξεις, ποινικοποιώντας ουσιαστικά το δικαίωμα της συμμετοχής σε μια αναγνωρισμένη μορφή αγώνα. 

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!

Εδώ και τώρα

  • Να ανακληθούν οι αποφάσεις που αφορούν τους 114 Διευθυντές Σχολικών Μονάδων. Να μην τολμήσουν να στοχοποιήσουν κανέναν συνάδελφο ξανά.
  • ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να καλύψουν τους συναδέλφους με κάθε δυνατό τρόπο και να προκηρύξουν απεργία- αποχή από τη διαδικασία της  αξιολόγησης. 

Την Τρίτη 22/3, στις 14.00 στην Πλατεία Ευδήλου, πραγματοποιούμε παρέμβαση μαζί με την ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων, για την στήριξη των συναδέλφων που διώκονται.  Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές μας αποφάσεις και διεκδικούμε το σχολείο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών μας!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: