Να εξασφαλιστεί η στέγαση για τους ρομά της Νέας Ζωής Ασπροπύργου

Να εξασφαλιστεί η στέγαση των ρομά, τα καταλύματα των οποίων κατεδαφίστηκαν, ζητάει το ΚΚΕ μέσω Ερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές του στη Βουλή.

Να εξασφαλιστεί η στέγαση των ρομά που διέμεναν στην περιοχή της Νέας Ζωής Ασπροπύργου και κατεδαφίστηκαν τα καταλύματά τους, ζητάει το ΚΚΕ, μέσω Ερώτησης προς τον υπουργό Εσωτερικών που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου.

Παραθέτουμε την Ερώτηση:

«Πριν λίγες μέρες, στην περιοχή της Νέας Ζωής Ασπροπύργου κατεδαφίστηκαν περίπου 100 καταλύματα Ρομά, που διαμένουν μόνιμα στη συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, η συγκεκριμένη κατεδάφιση έλαβε χώρα, χωρίς καμία προειδοποίηση και πολύ περισσότερο χωρίς καμία μέριμνα για μετεγκατάσταση και εξασφάλιση στέγης σε πάνω από 400 ανθρώπους, που αυτή τη στιγμή διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες, πάνω στα συντρίμμια των καταλυμάτων τους.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και όσο συνεχίζεται η μη λήψη μέτρων, τίθεται σε κίνδυνο η υγεία αυτών των ανθρώπων, καθώς και η υγεία συνολικά του πληθυσμού της περιοχής.

Όπως μας κατήγγειλε η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά “Ελλάν Πασσέ”, σε προσπάθειές τους να έρθουν σε επαφή με τη δημοτική αρχή Ασπροπύργου για να βρεθεί μία λύση, αντιμετώπισαν απαράδεκτες ρατσιστικές συμπεριφορές από στελέχη της δημοτικής αρχής.

Γίνεται αντιληπτό ότι οι όποιες κατά καιρούς εξαγγελίες διαχρονικά των κυβερνήσεων για “προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, για “κοινωνική ένταξη των Ρομά” και άλλα, αποτελούν κούφια λόγια ή αποσπασματικά μέτρα, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Μάλιστα, πολλές φορές, αυτός ο πληθυσμός αξιοποιείται από τις κυβερνήσεις ως εξιλαστήριο θύμα, ώστε να ξεφεύγουν των πολιτικών τους ευθυνών οι διάφορες κυβερνήσεις – περιφερειακές – δημοτικές αρχές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

  • –Να εξασφαλιστεί άμεσα η στέγαση αυτών των ανθρώπων, με κάλυψη όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας;
  • –Να προστατευθεί η υγεία η δική τους, αλλά και του υπόλοιπου πληθυσμού της περιοχής, δεδομένου ότι είμαστε σε συνθήκες πανδημίας;».

  • 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: