«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων!»

Συλλαλητήρια με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων» οργανώνουν σήμερα Πέμπτη σε Αθήνα, Πειραιά και Ανατολική Αττική σωματεία και φορείς της Αττικής, με στόχο να αποτελέσουν βήμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Συλλαλητήρια με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων» οργανώνουν σήμερα Πέμπτη σε Αθήνα, Πειραιά και Ανατολική Αττική σωματεία και φορείς της Αττικής, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, με στόχο να αποτελέσουν βήμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια.

Στον Πειραιά, η κινητοποίηση έχει οριστεί την ίδια ώρα στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής οργανώνει συλλαλητήριο επίσης στις 7 μ.μ., στο Κορωπί, στην πλατεία Ελευθερίας. Δίπλα στα αιτήματα των κινητοποιήσεων, το Εργατικό Κέντρο προβάλλει διεκδικήσεις για τη στήριξη των πυρόπληκτων της περιοχής.

 

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη μάχη!

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, σε κάθε γειτονιά. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή, δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε. Δίνουμε τη μάχη με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΝΑΤΟ, ΕΕ», αναφέρει στο κάλεσμά της η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ.

Οι κινητοποιήσεις, που ανακοινώθηκαν σε σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία με τη συμμετοχή σωματείων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων, παίρνουν τη σκυτάλη από τη μαζική διαδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Δίνουν παράλληλα τον τόνο για τα επόμενα βήματα του αγώνα.

«Δεκάδες Σωματεία και χιλιάδες εργαζόμενοι στη χώρα δίνουν τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Συνεχίζεται η συσπείρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς, συνεχίζεται η μάχη για πλήρη και σταθερή εργασία απέναντι στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν, για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για την ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις – κοινωνικές παροχές», τονίζει η Γραμματεία Αττικής μεταξύ άλλων.

Στα συλλαλητήρια καλούν επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Κάλεσμα στα συλλαλητήρια απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενώ τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στην Αθήνα έχουν αποφασίσει οι Φοιτητικοί – Σπουδαστικοί Σύλλογοι Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Αρχιτεκτόνων, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας και Νέας Εστίας ΕΜΠ.

Στη μάχη Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα στους ΟΤΑ

Να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία των συλλαλητηρίων έχει καλέσει εργαζόμενους και σωματεία το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί δυνατή εργατική – λαϊκή απάντηση στην απατηλή προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στην κατεύθυνση αυτή, αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει τα Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους Αγίων Αναργύρων, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Περάματος, Κορυδαλλού, Θριασίου και Πετρούπολης.

Το Σωματείο Εργαζομένων δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης συνδυάζει τη δράση για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου με την κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων.

Στο επίκεντρο της δράσης κλαδικών Συνδικάτων ο αγώνας για ΣΣΕ

Στις εξορμήσεις και τις περιοδείες με τις οποίες προετοιμάζουν τα συλλαλητήρια, τα σωματεία θέτουν στο επίκεντρο τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με δικαιώματα και αυξήσεις μισθών σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας υπενθυμίζει πως το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι σε μια σειρά από χώρους έδωσαν μάχες και είχαν ορισμένες κατακτήσεις, με χαρακτηριστικότερη την υπογραφή τριών εργοταξιακών Συλλογικών Συμβάσεων σε μεγάλα εργοτάξια της Αττικής. Καλώντας στο σημερινό συλλαλητήριο, το Συνδικάτο υπογραμμίζει τη σημασία συνέχισης και κλιμάκωσης αυτού του αγώνα.

Να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη «μεταμνημονιακή εποχή» καλεί τους εργαζόμενους το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής. «Οι εξαγγελίες για αύξηση του κατώτατου μισθού και επέκταση των κλαδικών ΣΣΕ έχουν στόχο να συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα. Να προσαρμόζουμε τη ζωή μας και τις ανάγκες μας σύμφωνα με τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του, με την οποία έχει προχωρήσει σε εξορμήσεις σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές αλυσίδες. «Ετοιμάζονται να δώσουν ακόμα περισσότερα προνόμια στους ξενοδόχους, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες. Για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους, δίνουν νέες φοροαπαλλαγές, μείωση ασφαλιστικών εισφορών», προσθέτει, ενώ υπενθυμίζει πως «τα ρεκόρ κερδών, αφίξεων, εσόδων στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια» έχουν συνοδευτεί με μειώσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα, επιδείνωση στα ωράρια και τις συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων του κλάδου.

Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων

— Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές

— Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων

— Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ

— Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας

— Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

— Κάτω οι φόροι – Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας

— Προσλήψεις σε νοσοκομεία, σχολεία, ΟΤΑ, με μόνιμη και σταθερή δουλειά

— Εδώ και τώρα υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής θωράκισης

— Καμιά εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις

 

Πηγή: Ριζοσπάστης

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: