Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό – Συγκινητική αλληλεγγύη εκατοντάδων φοιτητών στους πυρόπληκτους!

Οι φοιτητές έδωσαν μαζική αποστομωτική απάντηση στις γελοιότητες της ΔΑΠ που εφηύρε “μικροπολιτικούς σκοπούς” πίσω από το κάλεσμα αλληλεγγύης.

Ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ στον ΦΣ Φιλοσοφικής

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!
Συγκινητική η αλληλεγγύη εκατοντάδων φοιτητών στους πυρόπληκτους!

Χαιρετίζουμε τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές μας από την Φιλοσοφική Σχολή και όλες τις σχολές της Αθήνας που, από την πρώτη κιόλας μέρα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων για την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τους πυροπαθείς. Η συγκινητική τους ανταπόκριση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Τώρα είναι αναγκαία η συνέχιση της αλληλεγγύης και το δυνάμωμα της διεκδίκησης γιατί η μάχη δεν έχει τελειώσει για τους φοιτητές και τις λαϊκές οικογένειες που δοκιμάζονται:

  • -Για την κατάσβεση των πυρκαγιών
  • -Για την άμεση καταγραφή των ζημιών με αποζημίωση στο 100%, την αποκατάσταση όλων των υποδομών, την επίσπευση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.
  • -Για την διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας ώστε να μη γίνουμε ξανά “στο ίδιο έργο θεατές” με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Αυτή τη διεκδίκηση τρέμει η κυβέρνηση της ΝΔ και τα στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που επιχειρούν με συκοφαντίες να αμαυρώσουν την πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων!

Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση! Είναι οι ίδιοι που λοιδορούν τους πυρόπληκτους  επειδή κατήγγειλαν την έλλειψη πυροσβεστικών μέσων. Είναι οι ίδιοι που διαγωνίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω στα καμένα για το ποιος έκανε τα μικρότερα εγκλήματα ενάντια στις ανθρώπινες ζωές και το περιβάλλον.

Συκοφαντούν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης των φοιτητικών συλλόγων για  “πολιτικό καπέλωμα” και την ίδια στιγμή καλούν τους φοιτητές να παραδώσουν είδη πρώτης ανάγκης στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας! Αλήθεια, αν η κρατική στήριξη στους πληγέντες είναι υποδειγματική τότε ποια η ανάγκη λαϊκής αλληλεγγύης;  Η υποκρισία και το θράσος δεν έχουν πάτο!

Η μαζική ανταπόκριση των φοιτητών τούς έδωσε αποστομωτική απάντηση!

Καλούμε τους συμφοιτητές μας να συμβάλλουν και τις επόμενες μέρες στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στα Προπύλαια. Να δυναμώσουν τον αγώνα  ενάντια στην πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που, όπως και η σημερινή, αξιολογούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως “κόστος” και θυσιάζουν το περιβάλλον για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Από την πρωτοβουλία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας για αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: