Μην ψηφίσετε τις παράνομες απολύσεις / Μη νομιμοποιήσετε τις ψεύτικες συνεδριάσεις – Ανοιχτή Επιστολή της ΛΑ.ΣΥ. προς τους Δημοτικούς Συμβούλους Περιστερίου

Σας καλούμε να μη νομιμοποιήσετε αυτό το φιάσκο. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του και ας τοποθετηθεί δημόσια.

Ανοικτή Επιστολή προς Δημοτικούς Συμβούλους Περιστερίου: Μην ψηφίσετε τις παράνομες απολύσεις 14 γυναικών, μη νομιμοποιήσετε τις ψεύτικες συνεδριάσεις

Αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι,

Μπορεί κάποιοι από εσάς να μην έχετε μάθει το πλήρες χρονικό που σχετίζεται με την παράνομη απόλυση των 14 εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Περιστερίου (το θέμα 8 στην διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Παρασκευής 11ης Σεπτέμβρη).

Ο καθένας ας γνωρίζει τα γεγονότα και ας κάνει αυτό που λέει η συνείδηση του.

Η υπόθεση της μη ανανέωσης της σύμβασης των 14 εργαζομένων, έχει ως εξής:

1.Στις 31 Ιουλίου 2020 στο Δ.Σ. του νομικού προσώπου του δήμου Περιστερίου υπήρξε εισήγηση από τον ίδιο τον πρόεδρο κ. Πλέστη, να παραταθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων με πρόγραμμα ΕΣΠΑ ως απόλυτη ανάγκη για τις βασικές λειτουργίες των βρεφονηπιακών σταθμών (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1)

2.Μία εβδομάδα αργότερα, την 1η βδομάδα του Αυγούστου, η Διοίκηση Παχατουρίδη ανακοίνωσε τηλεφωνικά (!!!), χωρίς απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, απολύσεις σε 14 εργαζόμενους των παιδικών σταθμών με προγράμματα ΕΣΠΑ την ώρα που έκαναν χρήση της καλοκαιρινής άδειας τους. Ανάμεσα τους μία έγκυος και αρκετές μητέρες μικρών παιδιών.

3.Στις παρεμβάσεις των απολυμένων για το πότε θα έρθει το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Πλέστης απαντούσε πως “δεν χρειάζεται να το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο” (!!!), αγνοώντας ακόμα και το σχετική Υπουργική Απόφαση (14-9-2016) η οποία αναφέρει ότι: “άρνηση ανανέωσης σύµβασης απασχολουµένου γίνεται εφεξής µόνο µε την επίκληση σπουδαίου λόγου (…) και ότι η απόφαση περί µη ανανέωσης λαµβάνεται από το οικείο δηµοτικό συµβούλιο” (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 2). Οι εργαζόμενοι του εξήγησαν μέχρι και το νόμο, ούτε αυτό δεν ήξερε.

4Το αποκορύφωμα της άθλιας αυτής τακτικής ήταν να καλέσουν σε επείγουσα συνεδρίαση το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου την τελευταία ημέρα του Αυγούστου (την 1η Σεπτέμβρη οι εργαζόμενες έπρεπε να πάνε κανονικά στη δουλειά) ώστε να επικυρώσουν τις άδικες απολύσεις.

5.Στις 31 Αυγούστου συγκαλέστηκε το ΔΣ του ΟΠΑΑΠ. Ο Πρόεδρος του ΔΣ, Α. Πλέστης μπήκε στο γραφείο λέγοντας: «συγκαλείται το ΔΣ, συμφωνούμε, τελειώσαμε».

6.Κανείς ΔΕΝ μίλησε, κανείς ΔΕΝ ψήφισε, κανείς ΔΕΝ κατέγραψε τίποτα. Αν αυτό ήταν συνεδρίαση, τότε ήταν η ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ συνεδρίαση στην ιστορία της ανθρωπότητας αφού δεν την κατάλαβε ΚΑΝΕΙΣ και διήρκησε 2 δευτερόλεπτα !!! Είναι ή δεν είναι έτσι κ μέλη του ΔΣ του ΟΠΑΑΠ; Δείτε το βίντεο της ψευτοσυνεδρίασης: 

7.Η δειλία αυτή, γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί, ολοκληρώθηκε όταν μετά καλούσαν ένα-ένα τα μέλη του Νομικού Προσώπου για να υπογράψουν ΠΡΩΤΑ ότι ήταν ΠΑΡΟΝΤΕΣ και ΜΕΤΑ ΝΑ τους ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ (!!!). Δηλαδή τους ζητούσαν να υπογράψουν ότι …πράγματι έγινε συνεδρίαση. Σας έχουμε ήδη κοινοποιήσει την δήλωση του μέλους του ΔΣ του ΟΠΑΑΠ Φίλιππου Φλουσκούνη τον οποίο στα ψευτοπρακτικά που κυκλοφόρησαν το καταχώρησαν ως ΑΠΟΝΤΑ (!!!).

8.Μετά από μισή ώρα οι εργαζόμενοι δέχτηκαν στο mail τους (!!!) κείμενο που τους ανακοίνωνε την ΑΠΟΛΥΣΗ τους!!! 

9.Στις 7 Σεπτέμβρη συγκαλέστηκε Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να επικυρώσει τις παράνομες απολύσεις. Ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Λώλος ΜΑΤΑΙΩΣΕ τη συνεδρίαση επειδή οι απολυμένες ζήτησαν να παρέμβουν στο Δημοτικό Συμβούλιο επικαλούμενος τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μετά τη ματαίωση της συνεδρίασης εκδώσαμε ανακοίνωση που έγραφε: “Καλούμε την δημοτική αρχή να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου «δια περιφοράς». Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος επωμίζεται τεράστια ευθύνη με την αποδοχή των κάθε είδους αυθαίρετων αποφάσεων που βαραίνουν αποφασιστικά στη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους”.

10.Πέρασαν μόλις λίγες ημέρες και ΔΥΣΤΥΧΩΣ επιβεβαιωθήκαμε. Μόλις τρεις ημέρες αργότερα, στάλθηκε στα mail των Δημοτικών Συμβούλων ότι το θέμα της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ των 14 εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα συζητηθεί σε Δημοτικό Συμβούλιο ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ την Παρασκευή 11/9/2020 (δηλαδή μετά από 3 συνεδριάσεις δια ζώσης, τώρα ΞΑΝΑ, οι δημοτικοί σύμβουλοι θα ψηφίζουν με mail!!!)

11.Έπειτα από αίτημα μας στον Πρόεδρο του Δημοτικoύ Συμβουλίου γιατί οι συνεδριάσεις γίνονται ΞΑΝΑ με ηλεκτρονική ψηφοφορία μου απάντησε ανάμεσα στα άλλα πως: “μετά από αίτημα της Διοίκησης πάρθηκε η απόφαση της δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για να αποτραπεί η πιθανότητα εκ νέου ματαίωσης της συνεδρίασης, που θα ήταν σε βάρος των Δημοτών, του Δήμου και των υπαλλήλων του “. Δηλαδή, με απλά λόγια: θα ψηφίσουμε ότι θέλουμε για να μην έρχεται ούτε ένας που να διαμαρτύρεται (βολικός ο κορονοιός βλέπετε)

Υποθέτουμε πως όλοι γνωρίζετε τους λόγους αυτής της ενέργειας.

  • Για να “καλυφθούν” οι ανήκουστες πράξεις του κ.Πλέστη (ακόμα ο κ.Παχατουρίδης τον κρατάει σε αυτή τη θέση και δεν τον αποπέμπει;)
  • Για να αποφύγουν κάποιοι την αποδοκιμασία των εργαζομένων

Σκεφτείτε, αυτή είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Διοίκησης;;

  • Προποφασισμένες απολύσεις που ανακοινώνονται από το τηλέφωνο;;;
  • Επικύρωση τους από ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ;;;
  • Ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με το πρόσχημα του κορονοιού;;;
  • Τελική επικύρωση των απολύσεων με ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ψηφοφορία;;;
  • Όποτε εμφανίζεται κάποιος στο Δημοτικό Συμβούλιο να διαμαρτυρηθεί για ένα θέμα που τον αφορά θα ματαιώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο; Αυτό μας θυμίζει το “Άκου- Βλέπε-Σώπα”
  • Τι φοβάται η Διοίκηση;; Δεν έχει, όπως ισχυρίζεται, την πλειοψηφία με το μέρος της;

Ένα ακόμα ζήτημα:

Το επιχείρημα ότι “δεν επαρκούν τα οικονομικά του δήμου” είναι ψέμα. Πέρα από το τεράστιο απόθεμα που η ίδια η Διοίκηση διαφημίζει («νοικορεμένος δήμος») μπορούμε να σας αναφέρουμε δεκάδες κωδικούς από τους οποίους θα μπορούσε να καλυφθεί η μισθοδοσία των συγκεκριμένων υπαλλήλων που είναι κοντά στις 200.000€ το χρόνο. 

Ενδεικτικά: μόνο 400.000€ είναι αυτά που εξοικονομήθηκαν από τη ματαίωση σύναψης δημόσιας σύμβασης του έργου στο συγκρότημα προσφυγικών πολυκατοικιών Ευαγγελίστριας ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Και όπως όλοι καταλαβαίνουμε ΔΕΝ είναι λογικό την περίοδο της πανδημίας, αντί να έχουμε πιο πολλά τμήματα σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία και περισσότερους εκπαιδευτικούς, ΕΣΕΙΣ να δεχτείτε να απολυθούν 14 εργαζόμενοι την ώρα που είναι τουλάχιστον 250 έξω από παιδικούς σταθμούς (από αυτά που έκαναν αίτηση)

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΘΑ ΑΠΕΧΕΙ από την επερχόμενη ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Σεπτεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας:

ΚΑΙ για τις απολύσεις

ΚΑΙ γιατί οι απολύσεις αυτές σημαίνουν στέρηση του δικαιώματος στο Ταμείο Ανεργίας για τις 14 εργαζόμενες

ΚΑΙ για την παρανομία της διαδικασίας

ΚΑΙ για την αντιδημοκρατική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν αυτές περάσουν τότε θα προσφύγουμε με όλα τα νομικά μέσα να τις ακυρώσουμε και να καταδικαστούν οι παράνομες ενέργειες αυτών που τις έπραξαν. Πάνω από όλα θα είμαστε δίπλα στους απολυμένους εργαζόμενους και θα αγωνιστούμε για την επαναπρόσληψη τους.

Σας καλούμε να μη νομιμοποιήσετε αυτό το φιάσκο.

Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του και ας τοποθετηθεί δημόσια.

ΥΓ: Σήμερα ο κ. Θεοδωρικάκος σε τηλεοπτική εκπομπή ανακοίνωσε ειδικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για ενίσχυση των δημοτικών ΚΔΑΠ. Όπως ο ίδιος ανέφερε: “Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να μην κλείσει ούτε ένα δημοτικό ΚΔΑΠ και να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος που έχει σύμβαση με αυτού του είδους τους παιδαγωγικούς χώρους δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, σε οποιοδήποτε Δήμο της χώρας”.

Επιμένουν οι κ.Πλέστης-Παχατουρίδης στο επιχείρημα ότι δεν επαρκούν τα οικονομικά του Δήμου για τη συνέχεια της σύμβασης στις 14 εργαζόμενες; Ποιος κοροϊδεύει; Η κυβέρνηση και ο κ.Θεοδωρικάκος ή η Διοίκηση και οι κ.Πλέστης-Παχατουρίδης; Ή μήπως όλοι;

9/9/2020

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γιώργος Σιδέρης
Χρήστος Μαργανέλης
Στέλιος Μπούσουλας
Φίλιππος Φλουσκούνης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: