Μια διαδρομή αλλιώτικη απ’ τις άλλες

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε διαδικτυακά μια φωτογραφία με πρωταγωνιστή έναν αδέσποτο σκυλάκο να απολαμβάνει την δροσιά του κλιματισμού ενός λεωφορείου εν κινήσει…

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε διαδικτυακά μια φωτογραφία με πρωταγωνιστή έναν αδέσποτο σκυλάκο να απολαμβάνει την δροσιά του κλιματισμού ενός λεωφορείου εν κινήσει.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα από τα πολλά και καθημερινά δρομολόγιά του, ένας οδηγός των ΚΤΕΛ της Σκιάθου αποφάσισε να πάρει για συνοδηγό του τον εικονιζόμενο σκυλάκο ώστε να τον ανακουφίσει από τη ζέστη και την ταλαιπωρία. Εκείνος φαίνεται να το απήλαυσε υπέρ το δέον, μιας και όπως αποτυπώνεται στο φακό, “έλιωσε” δίπλα στον καινούριο του φίλο. 

Μια διαδρομή αλλιώτικη απ' τις άλλες

Μια διαδρομή αλλιώτικη απ’ τις άλλες (πηγή φωτογραφίας: διαδίκτυο)

Κι αν για πολλούς ο εν λόγω οδηγός ανήκει σε αυτούς που …χαλάνε την πιάτσα, με την πράξη του απέδειξε και με το παραπάνω πως δεν είναι όλοι οι οδηγοί “στριμμένοι”, “κακόκεφοι” ή και “επιθετικοί”. Πως υπάρχουν όχι μόνο εξαιρέσεις οδηγών, αλλά και ανθρώπων που νοιάζονται όχι μόνο για τον εαυτό και τη βολή τους, αλλά και για τους τριγύρω τους.

Έτσι λοιπόν κι εμείς, όσοι βρισκόμαστε στο κλεινόν άστυ κατά την θερινή περίοδο, απολαμβάνοντας ή όχι τη δροσιά ενός βολικού δωματίου, ας μη ξεχνάμε πως εκεί έξω μερικοί δεν τυγχάνουν ευμενούς μεταχείρισης. Ας αφήνουμε λίγο φρέσκο και δροσερό νερό για τα αδέσποτα σε γωνίες του δρόμου και της γειτονιάς μας κι ας προσφέρουμε τα ελάχιστα στους συνανθρώπους μας.

Μιας και δυστυχώς δεν υπάρχουν παντού τέτοιοι άνθρωποι που να νοιάζονται για το διπλανό τους – δίποδο ή τετράποδο, φίλο και μη – και που να πράττουν τα αυτονόητα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: