Μια αναγκαία απάντηση από τη Δημοτική Αρχή Καισαριανής

Τις τελευταίες ημέρες διακινείται στην πόλη κείμενο της παράταξης του κύριου Βοσκόπουλου σχετικά με το ψήφισμα που κατέθεσε ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28/9, για τους πλειστηριασμούς των κατοικιών και τη μεταβίβαση στεγαστικών δανείων σε επενδυτικά funds.

Τις τελευταίες ημέρες διακινείται στην πόλη κείμενο της παράταξης του κύριου Βοσκόπουλου σχετικά με το ψήφισμα που κατέθεσε ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28/9, για τους πλειστηριασμούς των κατοικιών και τη μεταβίβαση στεγαστικών δανείων σε επενδυτικά funds.

Όλο το κείμενο αποτελεί μια διαστρέβλωση των γεγονότων με σκοπό να δημιουργήσει φθηνές εντυπώσεις, αποκρύπτοντας τον προβληματισμό και τη συζήτηση που αναπτύχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αλλά και ότι τελικά αποφασίστηκε σε αυτό.

Το κείμενο ντύνεται με πλήθος άλλων ασυναρτησιών και με λαϊκίστικες μικρότητες που σε κάθε περίπτωση δείχνουν ότι η πραγματική έννοια του συγγραφέα τους δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την υπεράσπιση των λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωποι με τους πλειστηριασμούς, αλλά την απεγνωσμένη προσπάθειά του να δημιουργήσει “τρικυμία στο ποτήρι”.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, το Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, επανειλημμένα έχει ασχοληθεί με το θέμα και μάλιστα έγκαιρα όταν και ψηφίζονταν οι επίμαχες τροπολογίες. Ήδη από το Νοέμβρη του 2016 σε συνεδρίασή του, στην οποία αποφάσισε συνολικά μέτρα στήριξης των ανέργων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης, καταδίκασε τους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών και πήρε μέτρα ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου να μην προβούν σε καμία παρόμοια ενέργεια, όπως επιτάσσει η αντιλαϊκή πολιτική.

Η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης θεωρεί υποχρέωσή της και με επιμονή φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο σοβαρά πολιτικά ζητήματα και εξελίξεις που επηρεάζουν τη ζωή του λαού. Η προσήλωσή μας αυτή προκαλεί την απέχθεια του κύριου Βοσκόπουλου, όπως κάνει και τώρα που μιλάει για «βιομηχανία ψηφισμάτων», μιας και η πολιτική τοποθέτηση τον “δυσκολεύει” στις συναναστροφές και τα κομπρεμί που επιδιώκει.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28/9 ο κύριος Βοσκόπουλος κατέθεσε ένα κείμενο ως ψήφισμα, στο οποίο εκφράστηκαν σοβαρές διαφωνίες από τους παραβρισκόμενους και τελικά δεν στήριξε ούτε ο ίδιος(!), δικαιολογούμενος με την αιτίαση ότι δεν είναι δικό του!

Ξεκάθαρα από τους Δημοτικούς Συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και από Δημοτικούς Συμβούλους άλλων παρατάξεων υπήρξαν παρατηρήσεις για τη δουλοπρέπεια του κειμένου απέναντι στην κυβέρνηση, που είναι η ίδια που ψήφισε τα μέτρα που επιτρέπουν σε ξένους επενδυτές να εξαγοράζουν τη λαϊκή κατοικία και προχωρά με αποφασιστικότητα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, φέρνοντας μάλιστα τον εισαγγελέα σε όσους τους εμποδίζουν. Για το ότι δεν έλεγε κουβέντα για το νομοθετικό πλαίσιο των ΟΤΑ που υποχρεώνει τις δημοτικές Υπηρεσίες να προχωρούν κι αυτές σε πλειστηριασμούς ακόμα και για οφειλές 500€. Για το ότι η πολιτική τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο σε ένα αίτημα που δίνει τη δυνατότητα επαναγοράς των δανείων από τους δανειολήπτες μιας και αυτό δεν καλύπτει τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους κτλ., αλλά θα πρέπει να βάζει μπροστά συνολικά την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε ότι στη βάση αυτή θα επανελθεί, τροποποιώντας το κείμενο του ψηφίσματος.

Στις 5/10 στάλθηκε σε όλους τους επικεφαλής και στον κύριο Βοσκόπουλο το σχέδιο ψηφίσματος στη βάση των παραπάνω, με την υπόδειξη να γίνουν παρατηρήσεις για να καταληχθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Στις δύο εβδομάδες που μεσολάβησαν έως τη συνεδρίαση της 19ης Οκτώβρη ο κύριος Βοσκόπουλος δεν έστειλε ούτε μισή γραμμή παρατηρήσεων και φρόντισε να απουσιάζει από το Δημοτικό Συμβούλιο τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του.

Και επειδή ο πολιτικός καιροσκοπισμός πρέπει να ξεσκεπάζεται παραθέτουμε το ψήφισμα που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 επανέφερε το ζήτημα των πλειστηριασμών στις λαϊκές κατοικίες με δεδομένη την πύκνωση των αναγγελιών κατάσχεσης και την ένταξη των υπηρεσιών των Δήμων στο μηχανισμό που βγάζει τα λαϊκά σπίτια στο σφυρί.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση με μπαράζ τροπολογιών που ψήφισε στις αρχές του 2016 έθεσε σε εφαρμογή συμπληρωματικά μέτρα που διασφαλίζουν τα συμφέροντα των Τραπεζών και των διάφορων κερδοσκόπων σε βάρος των όσων με κόπο απέκτησαν οι εργαζόμενοι στην χώρα μας. Δίνοντας τη δυνατότητα στις Τράπεζες να μεταβιβάσουν άμεσα τη διαχείριση των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας σε άλλους «επενδυτές» (τα περιβόητα funds) και μάλιστα ανεξάρτητα από το ύψος της υποθήκης και την αξία του ακινήτου.

Επιπλέον, εντός του Οκτώβρη αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος της Αρχής Δημόσιων Εσόδων που θα επιβάλει στους Δήμους να προχωράνε στη διαδικασία των πλειστηριασμών για να εξασφαλίσουν τα «δημόσια έσοδα».

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε τις αντεργατικές αυτές εξελίξεις, αναδεικνύοντας τις ευθύνες που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει ακάθεκτη την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών και των μνημονίων.

Ξεκαθάρισε, όπως έκανε και με το ψήφισμά του το Νοέμβριο του 2016 ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να μην προβούν σε καμία ενέργεια λήψης αναγκαστικών μέτρων ή κατασχέσεων στα λαϊκά νοικοκυριά για οφειλές στο Δήμο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα σταθεί με όλα τα μέσα στο πλευρό του λαού της πόλης, των εργατικών σωματείων και των φορέων προκειμένου να μη βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι. Δίπλα σε αυτές τις προσπάθειες έχουμε την υποχρέωση και το καθήκον να στηρίξουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις και τσακίζει τη ζωή μας.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε εξαντλώντας τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών.

Απαιτούμε:

  • Να προστατευτεί πλήρως η πρώτη και δεύτερη κατοικία και να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός στα εργατικά λαϊκά σπίτια.

  • Να καταργηθούν οι άδικοι φόροι για τα λαϊκά στρώματα.

  • Να καταργηθεί το αντιλαϊκό και αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ, που βάζει στο στόχαστρο πέρα από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους στο Δήμο

  • Πλήρη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση της ανταποδοτικότητας.»

Φαίνεται μάλλον ότι ο κύριος Βοσκόπουλος “στις δυσκολίες” που έχει, θα μετέλθει όλων των μέσων. Δυστυχώς γι αυτόν η πραγματικότητα και η συνολική του πολιτική παρουσία δεν τον βοηθάνε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: