Με δεξιά του Κυρίου η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Πάτρα

Τα βασιλικά του φρονήματα ένιωσε την ανάγκη να εκφράσει ιερέας επιφορτισμένος με την υποδοχή του Αγίου Φωτός και πασόκος υποψήφιος δήμαρχος έσπευσε να κλέψει λίγη από τη λάμψη του.

Αν νομίζατε ότι στη φετινή προεκλογική εκστρατεία στη Δήμο Πατρέων πως το χριστιανόμετρο θα το τερμάτιζε ο υποψήφιος για ρεκόρ Γκίνες επιταφίων Νίκος Νικολόπουλος, κάνετε λάθος.

Ο Νίκος Τζανάκος, υποψήφιος δήμαρχος, προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε πως για την ενίσχυση του προφίλ του θα ήταν μια καλή ιδέα να φωτογραφηθεί πλάι στο Άγιο Φως. Για το λόγο αυτό έκατσε δίπλα στους δυο ιερείς που ήταν επιφορτισμένοι από τη μητρόπολη Πατρών για την υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Πάτρα. Ανάμεσά τους, έξω αριστερά, από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης, ο πατήρ Βασίλειος Δημητρόπουλος, που άδραξε τη μέρα για να διαφημίσει τη νοσταλγία του στη μοναρχία, καθώς πάνω από του σταυρό του διακρίνεται ένα στέμμα πανομοιότυπο με εκείνο του ελληνικού εθνοσήμου όσο υπήρχε ακόμα βασιλεία στη χώρα. Κρίμα μόνο που το Πάσχα δεν ψάλλεται το απολυτίκιο “Σώσον Κύριεν τον λαόν σου” για να κάνει και την απαραίτητη παραλλαγή στο “νίκας τοις ευσεβέσι”. Την οποία εικάζουμε πως θα έψελνε ενθουσιωδώς και ο επίδοξος δήμαρχος, αν ήταν να του εξασφαλίσει ένα καλό ενσταντανέ. Εξάλλου ας μην είμαστε κακοπροαίρετοι. Το στέμμα είναι πολύ συνηθισμένο μοτίβο σε μπλουζάκια, μενταγιόν, αγκράφες κλπ. Μπορεί ο ιερέας να είναι απλά τρέντι και να θέλει να πιάσει τον παλμό της νεολαίας, όπως άλλοτε ο Χριστόδουλος που ζητούσε από τους νέους να έρθουν στην εκκλησία με τα σκουλαρίκια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: