Μαχαίρωμα πατέρα ΑΜΕΑ από γείτονα που δεν ήθελε τη ράμπα μπροστά στο σπίτι

Ο δράστης ενοχλούνταν επειδή η ράμπα τον εμπόδιζε στο παρκάρισμα.

Η σχέση αρκετών συμπολιτών μας με τα ΑΜΕΑ είναι αντίστοιχη ή ίσως λίγο χειρότερη από εκείνη του επίσημου κράτους απέναντί τους, κράμα ρατσισμού, περιφρόνησης και αδιαφορίας. Κάποιες φορές δε διαπλέκεται με ξενοφοβία, όπως πριν λίγες μέρες στη Λέσβο όπου οδηγός έστειλε στο νοσοκομείο εργαζόμενο από το Μπαγκλαντές επειδή αντιστάθηκε στην καφρίλα του πρώτου να παρκάρει σε θέση ΑΜΕΑ.

Ένα νέο περιστατικό μίσους και μισανθρωπισμού μας έρχεται από τη Ρόδο, όπου πατέρας υποστηρίζει πως γείτονάς του τον μαχαίρωσε στο στήθος, επειδή δεν ήθελε τη ράμπα ΑΜΕΑ στο σπίτι του, η οποία εξυπηρετεί το γιο του θύματος, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Ο καταγγέλλων Γιώργος Καντής, λέει πως αιτία είναι ότι η ράμπα εμποδίζει το παρκάρισμα του γείτονά του, ο οποίος και στο παρελθόν έχει απειλήσει κι επιτεθεί λεκτικά στον ίδιο. Το περιστατικό έγινε κατά τις 22.30 το βράδυ, καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, ενώ είχε και μάρτυρες διερχόμενους οδηγούς.

Ο παθών υπέβαλε μήνυση, σημειώνοντας παράλληλα ότι η αστυνομία δεν επέδειξε ιδιαίτερη σπουδή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, μολονότι έχει και στο παρελθόν επισημάνει τις βίαιες διαθέσεις του και τις απειλές που είχε δεχτεί από εκείνον.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: