«Λευκό πανί εν καιρώ πολέμου σηματοδοτεί την παραίτηση» – Απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Γλυφάδας προς την Δημοτική Αρχή

Η δημοτική αρχή Γλυφάδας καλεί τους κατοίκους να βγάλουν στο μπαλκόνι ή στο παράθυρο του σπιτιού τους κάτι λευκό, ένα λευκό πανί, μια λευκή σημαία ώστε να τιμήσουνε τους ήρωες με τις λευκές μπλούζες… – Άρθρο του Αλέξη Στεφανίδη, Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας με την Λαϊκή Συσπείρωση

Εκεί που τρέμει η ανθρώπινη ανάσα!

Η δημοτική αρχή Γλυφάδας καλεί τους κατοίκους να βγάλουν στο μπαλκόνι ή στο παράθυρο του σπιτιού τους κάτι λευκό, ένα λευκό πανί, μια λευκή σημαία ώστε να τιμήσουνε τους ήρωες με τις λευκές μπλούζες.

Μας ζητάνε να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, να κρεμάσουμε λευκά πανιά ως ένα συμβολικό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.
Μας λένε να κάτσουμε σπίτια μας.

Λευκό πανί εν καιρώ πολέμου είναι σύμβολο ανακωχής, υποδηλώνει τη διάθεση για παράδοση. Σηματοδοτεί την παραίτηση.

Εμείς δεν παραιτούμαστε όμως!
Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας διεκδικώντας!

Δείχνουμε την αληθινή αλληλεγγύη μας στους  γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, στους τραπεζοκόμους , στις καθαρίστριες  σε όσους εργάζονται  σε δομές υγείας και δίνουν  κάθε μέρα μάχη με κίνδυνο την ίδια τους  την ζωή φορώντας αυτοσχέδιες μάσκες, φορώντας ρόμπες από σακούλες σκουπιδιών.
Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί τους  και δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους εκείνους που αυτό το σύστημα υγείας τους βάζει να διαλέξουν ποίος θα ζήσει και ποιος όχι λόγω των ελλείψεων απαραίτητων υλικών.
Δεν μένουμε  σιωπηλοί!

Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας και διεκδικούμε  μαζί τους άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ και εργαστηρίων.
Δείχνουμε την αλληλεγγύη  μας παλεύοντας μαζί τους για δημόσια υγεία που θα είναι κοινωνικό αγαθό  και όχι παράγοντας κέρδους για τους επιχειρηματίες.
Απαιτούμε μαζί τους προσλήψεις  προσωπικού και γενναία χρηματοδότηση από το κράτος. Διεκδικούμε μαζί τους δημόσια και ολοκληρωτικά δωρεάν υγεία για όλους με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Είμαστε  αλληλέγγυοι σε όσους δουλεύουν σε super market με τα τεράστια κενά στα πόστα, με τα εξαντλητικά ωράρια και με τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης,
Δεν μένουμε  σιωπηλοί.
Παλεύουμε μαζί τους για μέτρα προστασίας και για την εξασφάλιση των εργατικών τους δικαιωμάτων.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους δουλεύουν στα delivery, οι περισσότεροι ως εποχιακοί, χωρίς συμβάσεις και ασφάλιση ή μισοασφαλισμένοι και σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτοι.
Δεν μένουμε σιωπηλοί!

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στηρίζοντας τα αιτήματα  τους για εξασφάλιση πλήρους και σταθερής εργασίας, με πλήρη ασφάλιση για τους εργαζόμενους του κλάδου, μέσω κλαδικής ΣΣΕ στον Επισιτισμό.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους δουλεύουν στα τηλεφωνικά κέντρα και βρίσκονται αντιμέτωποι με το εργοδοτικό ξεσάλωμα, που συνεχίζουν  να δουλεύουν  στις τηλεφωνικές εταιρείες ενώ υπήρχε κρούσμα του ιού και η εργοδοσία τους  έλεγε ότι όλα είναι καλά . Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αυτές τις εταιρείες  μαζί  με άλλους 100 συνάδελφους εν καιρώ πανδημίας και η εντατικοποίηση και οι υπερωρίες έχουν αυξηθεί δραματικά.
Δεν μένουμε σιωπηλοί!
Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους και από κοινού παλεύουμε ενάντια σε κάθε επίθεση της εργοδοσίας.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους δουλεύουν στα εργοστάσια τροφίμων με την παντελή έλλειψη μέτρων προφύλαξης εν μέσω πανδημίας, τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.
Δεν μένουμε  σιωπηλοί.
Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί τους.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη σε όσους εργάζονται στους δήμους και εξυπηρετούν  τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και πολλοί είναι  απλήρωτοι και διεκδικούμε την μονιμοποίηση τους .
Αλληλεγγύη σε όσους  δουλεύουν διπλοβάρδιες στην αποκομιδή των απορριμμάτων  και διεκδικούμε την ένταξη τους  στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Δεν μένουμε σιωπηλοί!
Παλεύουμε μαζί τους για καλύτερες συνθήκες για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας της ζωής τους.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους είναι φαντάροι και στοιβάζονται μέσα σε έναν θάλαμο σαν σαρδέλες, χωρίς αποστάσεις προστασίας, χωρίς συνθήκες υγιεινής.
Δεν μένουμε  σιωπηλοί!
Δίνουμε το χέρι  σε κάθε φαντάρο και κάθε εργαζόμενο στα σώματα ασφαλείας που σηκώνει το ανάστημα του ενάντια στους δολοφονικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και μαζί απαιτούμε αποδέσμευση της χωρας μας από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Μας είπατε λοιπόν να κάτσουμε σπίτι και να κρεμάσουμε λευκά πανια. Το σύστημα υγείας όμως παραμένει αθωράκιστο.
Η υγεία των εργαζομένων βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι μισθοί και τα δικαιώματα παραμένουν απροστάτευτα.

Μας ζητάτε λοιπόν να παραιτηθούμε και να ξεχάσουμε τις τεράστιες ευθύνες που είχαν όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ στην υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας, στο κλείσιμο νοσοκομείων, στην ψήφιση αντιλαϊκών νόμων που εφαρμόζονται υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.

Μας ζητάτε να ξεχάσουμε τις ευθύνες του κράτους και των δημοτικών αρχών που πρέπει να πάρουν θέση και να διεκδικήσουν με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι να μοιράζουν χειροκροτήματα.
Μας ζητάτε να σηκώσουμε λευκό πανί και να δηλώσουμε ανακωχή, παραίτηση.
Μας ζητάτε να συμβιβαστούμε με τις άθλιες συνθήκες που προκαλούν θλίψη σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης.

Εμείς λοιπόν σε αυτά τα υποκριτικά καλέσματα δηλώνουμε πως δεν μένουμε σιωπηλοί!

Δηλώνουμε πως  τα δικαιώματά μας δεν θα τα βάλουμε σε καραντίνα.
Δεν παραιτούμαστε, διεκδικούμε! Όπλο μας η αλληλεγγύη.
Διεκδικούμε και παλεύουμε για το σήμερα, γιατί εδώ και τώρα είναι ανάγκη να υλοποιηθούν όλες οι διεκδικήσεις μας , αλλά παράλληλα προετοιμαζόμαστε και οργανωνόμαστε για του αγώνες του αύριο.

Στα καλέσματα της δημοτικής αρχής Γλυφάδας απαντάμε βάζοντας  στα μπαλκόνια μας πανό που δηλώνουν πως δεν μένουμε σιωπηλοί, πανό που δηλώνουν διεκδίκηση και όχι παραίτηση, πανό που απαιτούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και των εργαζομένων και καλούμε όλους και όλες που μένουν σπίτι να μην μείνουν σιωπηλοί. Να μην παραιτηθούν από τον αγώνα καθώς είναι το μόνο όπλο μας σε αυτή την μάχη.
Να δυναμώσουν  την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που δεν ξέρουν εάν θα έχουν δουλεία αύριο, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό , στους εργαζόμενους στους δήμους, στον εργαζόμενο από το σπίτι, στον άνεργο που αυτό το σύστημα τον έχει βάλει σε καραντίνα και πριν την εμφάνιση του ιού, στον μαθητή, στην μωρο-μάνα , τον φαντάρο διεκδικώντας μαζί τους μέτρα προστασίας της υγείας και της εργασίας και τώρα που η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και μετά το πέρας της πανδημίας.

Μπορεί να χρειάζεται για λόγους ασφάλειας να μένουμε σπίτι , όμως δεν μένουμε άπραγοι. Έχουμε φωνή και πρέπει να την δυναμώσουμε ώστε να μην νιώσει κανένας φόβο, να μη βρεθεί κανείς μόνος στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η πραγματική αλληλεγγύη δεν είναι τα χειροκροτήματα και τα λευκά πανιά.
Η πραγματική αλληλεγγύη κύριε Δήμαρχε βρίσκεται στα μέτρα που έχει προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας από την πρώτη κιόλας ημέρα της πανδημίας για τους εργαζόμενους, για τα σχολεία, για τους ανέργους, για το Ασκληπιείο Βούλας , κ.α. με συγκεκριμένο πλαίσιο που έχει καταθέσει στο ΔΣ.

Η πραγματική αλληλεγγύη δεν έχει καμία σχέση με φιλανθρωπίες, η πραγματική αλληλεγγύη βρίσκεται στον αγώνα του λαού για την ζωή που του αξίζει και αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα του την στερεί.
Η πραγματική αλληλεγγύη έχει σκοπό να δυναμώσουν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων της εργασίας ώστε να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν.
Γιατί μόνο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Και αν βγήκαμε από το σπίτι, δεν ήταν για περίπατο. Ήταν γιατί δείξαμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό έξω από τα νοσοκομεία την ημέρα δράσης για την υγεία και φωνάξαμε μαζί τους ‘’δώστε λεφτά για την υγεία’’.
Βγήκαμε από το σπίτι για να δείξουμε την πραγματική αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στα super market  σηκώνοντας τα πλακάτ μας μαζί με τα σωματεία, και φορείς της περιοχής την μέρα παρέμβασης και δράσης, στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων super market που έγραφαν ‘’καμία καραντίνα στα δικαιώματα των εργαζομένων’’.

Η πραγματική αλληλεγγύη δεν βρίσκεται σε κινήσεις εντυπωσιασμού, δεν βρίσκεται στα κρεμασμένα λευκά πανιά και στα χειροκροτήματα.

Η πραγματική αλληλεγγύη  για εμάς βρίσκεται  όπως έγραφε και ο Γιάννης Ρίτσος «εκεί που τρέμει η ανθρώπινη ανάσα, βρίσκεται με τα πλακάτ, με την ελπίδα , με τους αγωνιστές παρόντες κοντά, κοντά, μέσα στον κόσμο, για όλο τον κόσμο».

Αλέξης Στεφανίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας με την Λαϊκή Συσπείρωση

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: