Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης – Συκεών: Άμεσα μέτρα προστασίας μαθητών και εργαζομένων

Η νέα επιδείνωση σε όλους τους δείκτες υγείας που προχωράει στη χώρα μας (αλλά και στο δήμο μας), δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Είναι επιτακτική η ανάγκη να παρθούν ουσιαστικά μέτρα σε Υγεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χώρους δουλειάς και σχολεία.

Πολλά και απανωτά ήταν τα θετικά κρούσματα που βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε μαθητές, αθλητές αλλά και σε εργαζόμενους του Δήμου.

Τα κρούσματα αφορούν τα σχολεία:

5ο Δημ. Σχολ. Νεάπολης, 10ο Δημ. Σχολ. Νεάπολης, 2ο Γυμν. Νεάπολης, 1ο Λύκειο Πεύκων, 1ο Γυμν. Συκεών και 1ο ΓΕΛ Συκεών.

Ανάμεσα στους μαθητές που βρέθηκαν θετικοί, αρκετοί από αυτούς είναι μέλη αθλητικών ομάδων που προπονούνται σε δημοτικά γυμναστήρια και χώρους.

Αφορούν επίσης τμήματα ΚΔΑΠ, όπου το ένα λειτουργεί στο 2ο Δημ. Σχολ. Πεύκων ενώ στο Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών, θετικός βρέθηκε θεατρολόγος που διδάσκει εκεί.

Θετικοί τέλος στον κορονοϊό βρέθηκαν και εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας.

Κυβέρνηση και διοίκηση του Δήμου για μια ακόμη φορά περιορίστηκαν σε συστάσεις για «αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας», μεταφέροντας την προστασία των πολιτών στην αποκλειστικά προσωπική τους ευθύνη.

  • Κανένας τους δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει με ποιον τρόπο μπορεί να προστατευτεί ο εργαζόμενος όταν μετακινείται σαν “παστός” μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.
  • Όταν στους χώρους εργασίας τους δεν λαμβάνεται κανένα ουσιώδες μέτρο προστασίας.
  • Με ποιον τρόπο μπορούν να προστατευτούν οι μαθητές μέσα σε 27άρια τμήματα, σε μικρές και πολλές φορές μη επαρκώς αεριζόμενες αίθουσες;

Τι έχει να πει τώρα η διοίκηση του Δήμου που με την έναρξη της σχολικής περιόδου δήλωνε πως τα σχολεία του Δήμου άνοιγαν «Με τους καλύτερους όρους και τις αυστηρότερες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας», όταν τα περισσότερα τμήματα ήταν υπεράριθμα και υπήρχαν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας;

Τι έχει να πει που με ασφαλίτικες συμπεριφορές, έστελνε υπαλλήλους της για να σπάνε αλυσίδες, να προπηλακίζουν μικρούς μαθητές και να εμποδίζουν τις δίκαιες μαθητικές κινητοποιήσεις;

Τι έχει να πει για την άρνησή της να μετατρέψει την σύμβαση 19 σχολικών καθαριστριών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης;

Τι έχει να πει για την πολιτική των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων που ακολουθούσε (και συνεχίζει να ακολουθεί) όλα αυτά τα χρόνια; Σε μια περίοδο που υπήρχαν τεράστιες ελλείψεις σχολικών αιθουσών, αυτοί γκρέμισαν ένα σχολείο για να το μετατρέψουν σε παρκινγκ ενώ έκλεισαν ένα άλλο για να περάσουν δρόμο μέσα από την αυλή του!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εδώ και πολύ καιρό ζητάει να παρθούν μια σειρά μέτρων και παρεμβάσεων (https://laikisispirosisikeon.blogspot.com/2020/09/blog-post_22.html, https://laikisispirosisikeon.blogspot.com/2020/09/blog-post.html, https://laikisispirosisikeon.blogspot.com/2020/08/blog-post_20.html, https://laikisispirosisikeon.blogspot.com/2020/05/blog-post_20.html, https://laikisispirosisikeon.blogspot.com/2020/05/blog-post.html) που όμως η διοίκηση του δήμου είτε αρνιόταν είτε καθυστερούσε υπερβολικά.

Εδώ και μήνες ζητάμε να μας δοθούν οι εκθέσεις των τεχνικών και γιατρών υπηρεσίας των εργαζομένων και η διοίκηση του δήμου αρνείται να τις δώσει.

Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση δεν έκαναν τίποτα για να θωρακιστεί το σύστημα Υγείας, για να παρθούν μέτρα σε σχολεία και χώρους δουλειάς, παρόλο που είχαν το χρόνο να το κάνουν.

Σήμερα θρασύτατα εκβιάζουν εργαζόμενους και νεολαία πως αν δεν «αυτοπροστατευτούν» θα είναι υπεύθυνοι για τη γιγάντωση του δεύτερου κύματος!!!

Άρα, θα είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι για την αύξηση της ανεργίας, της απληρωσιάς και των λουκέτων!

Θα είναι υπεύθυνοι οι μαθητές για το κλείσιμο των σχολείων! 

Και αυτά τα λέει μια κυβέρνηση που με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων έδωσε το «πράσινο φως» στο τουριστικό κεφάλαιο να ξεσαλώσει, με τα γνωστά αποτελέσματα. Που αρνείται τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και των επιβατών για αποφασιστική ενίσχυση του στόλου, των υγειονομικών για ενίσχυση των νοσοκομείων κ.ο.κ.

Αυτά τα λέει μια διοίκηση Δήμου που αρνείται να εκταμιεύσει ένα ελάχιστο ποσό από το “μεγάλο ταμείο” της για να δώσει περισσότερες ώρες εργασίας σε σχολικές καθαρίστριες, που αρνείται τα δίκαια αιτήματα των μαθητών για αραίωση των σχολικών τμημάτων.

Η νέα επιδείνωση σε όλους τους δείκτες υγείας που προχωράει στη χώρα μας (αλλά και στο δήμο μας), δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. 

Είναι επιτακτική η ανάγκη να παρθούν ουσιαστικά μέτρα σε Υγεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χώρους δουλειάς και σχολεία.

Η νέα αυτή επιδείνωση «φωνάζει» για μία ακόμα φορά για την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, άμεσης λήψης ουσιαστικών μέτρων στους χώρους δουλειάς, στις αστικές συγκοινωνίες, στα σχολεία κ.ο.κ., σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική κυβέρνησης και διοίκησης Δήμου.

Απαιτούνται:

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην σχολική καθαριότητα αλλά και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου.
  • Αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για περισσότερες σχολικές αίθουσες και αραίωση των μαθητών ανά τμήμα.
  • Κάλυψη όλων των υπαρχόντων κενών όπως και νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών για τις σημερινές αυξημένες ανάγκες. 
  • Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας (Σχολίατρος)  που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.
  • Δημιουργία όλων των αναγκαίων μονάδων ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία και επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, κλινικών και εργαστηρίων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.
  • Δωρεάν προληπτικά τεστ για όλο τον λαό.
  • Δημόσια πρωτοβάθμια υγεία με σύγχρονες υποδομές και μόνιμο υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό.

Σήμερα χρειάζεται με κάθε τρόπο να ακουστεί δυνατά η φωνή του λαού για την υγεία και τα δικαιώματά του

Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης – Συκεών

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: