Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: Να λειτουργήσει 3ος παιδικός σταθμός για να καλυφθούν όλα τα παιδιά

Είναι μια ανάγκη που δεν χωρά στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων για «ατομική ευθύνη» των γονιών και των συγγενών και στο ζήτημα της ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών.

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου για τη δημιουργία 3ου Παιδικού Σταθμού στο νησί

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2022, με αφορμή και το χρόνιο πρόβλημα των νηπίων που μένουν εκτός του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στη Μύρινα,  (φέτος έμειναν εκτός Παιδικού  Σταθμού 15 νήπια περίπου 2,5 έως 4 ετών), επαναφέραμε για μια ακόμα φορά το ζήτημα της λειτουργίας 3ου παιδικού σταθμού στο νησί.

  Οι γονείς που τα παιδιά τους έμειναν εκτός του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού της Μύρινας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όχι μόνο για το που θα αφήνουν τα παιδιά τους όταν θα εργάζονται, για όσους εργάζονται, αλλά και για την έλλειψη διαπαιδαγώγησης και κοινωνικοποίησης που προσφέρει ένας παιδικός σταθμός για όλα τα νήπια αυτών των ηλικιών, παράλληλα με την έλλειψη της οικονομικής δυνατότητας πολλών γονιών, κυρίως των ανέργων, να πληρώνουν για να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό.

  Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί με την υπολειτουργία του στρατιωτικού παιδικού σταθμού, που λειτουργεί παράλληλα με τους 2 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Μύρινας και του Μούδρου και δέχεται μόνο παιδιά στρατιωτικών, ενώ το αίτημα δεκάδων γονέων για δημιουργία και λειτουργία νέου, τρίτου παιδικού σταθμού στην κεντρική Λήμνο για το οποίο υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λήμνου από το 2020, δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμα.

  Καλέσαμε τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να επισπεύσουν τις ενέργειες για τη χρηματοδότηση, δημιουργία και λειτουργία με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό νέου 3ου παιδικού σταθμού στην κεντρική Λήμνο, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό του υπάρχοντος στρατιωτικού παιδικού σταθμού, ώστε να έχει τη δυνατότητα να δέχεται όχι μόνο παιδιά στρατιωτικών, αλλά και πολιτών όταν υπάρχει ανάγκη.

  Επιπλέον, επισημαίνουμε το πρόβλημα της παντελούς έλλειψης βρεφικού σταθμού στο νησί, για τα βρέφη κάτω των 2,5 ετών.

  Είναι επίσης χρόνιο πρόβλημα και αίτημα πολλών γονιών η δημιουργία και λειτουργία ενός τέτοιου σταθμού. Είναι μια ανάγκη που δεν χωρά στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων για «ατομική ευθύνη» των γονιών και των συγγενών και στο ζήτημα της ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μαδυτινός Κωνσταντίνος
Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: