Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στα παιδιά των στρατευμάτων των ANZAC που θυσιάστηκαν άδικα για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών

Τέτοιου είδους μνημεία και «μνημόνια συνεργασίας», πέρα από την τουριστική εκμετάλλευση του δράματος των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, αντανακλούν και τις σημερινές πολιτικές των κυβερνήσεων τόσο της Ελλάδας, όσο και των κυβερνήσεων της Αυστραλίας και των άλλων χωρών που δίνουν «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων

Οι παρεμβάσεις και οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου για τα σχολεία, τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και το μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία μνημείου ANZAC

   Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 28 Μαΐου 2021, αναδείξαμε θέματα επισκευής και λειτουργίας σχολικών κτηρίων και συγκεκριμένα:

–Την ανάγκη οριοθέτησης αύλειου χώρου για το Νηπιαγωγείο Ατσικής και διαμόρφωσής του με τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας, παιδαγωγικών παιχνιδιών, βρύσης με πόσιμο νερό και παγκάκια, για την ασφαλή και δημιουργική απασχόληση των νηπίων.

–Την επισκευή της αίθουσας ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας και την αξιοποίησή της ως αίθουσας ψυχοκινητικής, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του σχολείου.

–Την πορεία της μελέτης για την επισκευή του παλιού κτηρίου του Γυμνασίου Μύρινας που υπέστη ζημιές από τον σεισμό του 2014, ώστε αυτό να καταστεί λειτουργικό προς όφελος των μαθητών του σχολείου.

  Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νησιού (διακοπή της γραμμής Λήμνος – Θεσσαλονίκη, ακατάλληλες ώρες δρομολογίων των πλοίων), αναδείξαμε για άλλη μια φορά την κύρια αιτία των προβλημάτων αυτών, που δεν είναι άλλη από την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των εφοπλιστικών εταιρειών που κανονίζουν τα πλοία και τα δρομολόγια με βάση τη μεγιστοποίηση των κερδών τους σε βάρος της εξυπηρέτησης και της τσέπης  του λημνιακού και του ελληνικού λαού, με την ανοχή όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Χαρακτηριστικές άλλωστε είναι οι κυνικές δηλώσεις ενός από τους εκπροσώπους των εφοπλιστών κ. Λασκαρίδη που στην ουσία χαρακτήρισε τις ελληνικές κυβερνήσεις ως πολιτικό προσωπικό των εφοπλιστών και με τον υπουργό της ΝΔ κ. Πλακιωτάκη να αντιμετωπίζει αυτές τις δηλώσεις με αμηχανία!

  Μόνη ελπίδα για τη λύση των προβλημάτων αυτών, είναι οι συνεχείς και μαζικές κινητοποιήσεις τόσο του λημνιακού λαού, όσο και των άλλων νησιωτών.

  Καταψηφίσαμε το μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία μνημείου ANZAC, γιατί αυτό δεν αποτυπώνει τι πραγματικά έγινε στην εκστρατεία της Καλλίπολης, το 1915, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και άλλες χώρες, στάλθηκαν μακριά από τα σπίτια τους για να γίνουν «κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών», στους ανταγωνισμούς των καπιταλιστικών κρατών Αγγλίας, Γαλλίας, τσαρικής Ρωσίας, Γερμανίας και Τουρκίας, για το μοίρασμα του φυσικού πλούτου και τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων της περιοχής. Ούτε και ρωτήθηκε ποτέ ο λημνιακός λαός αν ήθελε να είναι η Λήμνος «προκεχωρημένη βάση» γι’ αυτούς τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

  Τέτοιου είδους μνημεία και «μνημόνια συνεργασίας», πέρα από την τουριστική εκμετάλλευση του δράματος των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, αντανακλούν και τις σημερινές πολιτικές των κυβερνήσεων τόσο της Ελλάδας, όσο και των κυβερνήσεων της Αυστραλίας και των άλλων χωρών που δίνουν «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, συνεισφέροντας στις μαζικές σφαγές άμαχων πληθυσμών στη Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και αλλού, με αποστολές στρατευμάτων με μετατροπή της χώρας μας αλλά και των χωρών αυτών σε προκεχωρημένες βάσεις του ΝΑΤΟ με όποιες επιπτώσεις θα έχει αυτό στη ζωή και την ασφάλεια των λαών σε περίπτωση μελλοντικών πολεμικών συγκρούσεων.

  Η καλύτερη τιμή στα παιδιά των στρατευμάτων των ANZAC που θυσιάστηκαν άδικα για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, είναι ο λημνιακός λαός να ενώσει τη φωνή του με όλους όσους αγωνίζονται για :

–Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

–Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.

–ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

–Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

–Να σταματήσουν η ΝΑΤΟική άσκηση «Defender Europe» και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.

–ΟΧΙ στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς.

–Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

–Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Μύρινα 30-5-2021

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μαδυτινός Κωνσταντίνος
Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: