Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου: Όχι χαράτσια και συνδρομές στο λαό που θέλει να αθληθεί

Η δημοτική αρχή έφερε και ψήφισε έναν τιμοκατάλογο που μετατρέπει το δικαίωμα στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό σε πολυτέλεια μόνο όσων μπορούν να σηκώσουν το μεγάλο κόστος του.

Ο λαός του Ιλίου πρέπει να έχει δωρεάν πρόσβαση στις αθλητικές δραστηριότητες του δήμου!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/01/2020, τέθηκε προς συζήτηση το θέμα του καθορισμού της οικονομικής συμμετοχής των πολιτών για τη χρήση του δημοτικού κολυμβητηρίου.

Η δημοτική αρχή, χωρίς να προσκομίζει οποιαδήποτε μελέτη που να δικαιολογεί τα ποσά των αντιτίμων για τη συμμετοχή των πολιτών και θέτοντας απλά την υποχρέωση της ανταποδοτικής λειτουργίας του, έφερε και ψήφισε έναν τιμοκατάλογο που μετατρέπει το δικαίωμα στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό σε πολυτέλεια μόνο όσων μπορούν να σηκώσουν το μεγάλο κόστος του. Ενδεικτικά αναφέρουμε, πως ενώ η απόφαση 350/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου, όριζε την εγγραφή στα 5€ και τη μηνιαία συνδρομή στα 20 € για τους δημότες του Ιλίου (30€ για τους ετεροδημότες), τώρα η εγγραφή φτάνει τα 20€ και η μηνιαία συνδρομή τα 30-40€ για τους δημότες του Ιλίου (40-50€ για τους ετεροδημότες)!!!

Ταυτόχρονα, επιχείρησε να επιβάλει στους Κολυμβητικούς Συλλόγους με έδρα το Ίλιον, το ποσό των 15€ ανά διαδρομή και ανά ώρα, που μέχρι πρότινος ήταν δωρεάν. Αν και τελικά αποσύρθηκε η συγκεκριμένη πρόταση, ώστε να υπάρξει διαβούλευση με τους Συλλόγους, είναι χαρακτηριστική των προθέσεων της δημοτικής αρχής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισαν τον καθορισμό αντιτίμου για την χρήση του κολυμβητηρίου από τους κατοίκους και τα αθλητικά σωματεία που πρότεινε η δημοτική αρχή. Ανέδειξαν πως το υψηλό αντίτιμο που επιβάλει η διοίκηση του δήμου είναι δυσβάσταχτο για τον λαό του Ιλίου που ήδη σηκώνει τεράστια οικονομικά βάρη στην πλάτη του. Πρόβαλαν την ανάγκη όλες οι αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου να είναι δωρεάν για όλο το λαό αλλά και την ανάγκη να υπάρξει αγώνας ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που επιβάλλει οι δραστηριότητες αυτές να είναι ανταποδοτικές.

Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 13/02/2020, παρενέβη ο κ. Καλοκύρης μέλος του Κολυμβητικού Αθλητικού Ομίλου (Κ.Α.Ο.) Ιλίου και πρώην πρόεδρός του. Κατήγγειλε πράξεις βανδαλισμού στα γραφεία του συλλόγου από συνεργεία του δήμου καθώς και την εξοντωτική για τη λειτουργία του τιμολογιακή πολιτική της δημοτικής αρχής. Η προσπάθεια του Δημάρχου κ. Ζενέτου να απαξιώσει τον εκπρόσωπο του Κ.Α.Ο. Ιλίου με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς έπεσε στο κενό και δεν μπόρεσε να κρύψει το γεγονός πως η δημοτική αρχή θέλει ουσιαστικά να πετάξει έξω από το κολυμβητήριο τον συγκεκριμένο σύλλογο.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σταματόπουλος, στην τοποθέτησή του, ανέδειξε τα οικονομικά κίνητρα της δημοτικής αρχής. Έθεσε το ζήτημα, πως αν υπήρχε θέληση από τη Διοίκηση, θα μπορούσε να βρεθεί τρόπος ώστε να παραχωρηθούν δωρεάν διαδρομές στον Κ.Α.Ο. Ιλίου (το 2019 μόνο για τη «Λευκή Νύχτα» δόθηκαν περίπου 35.000€). Τέλος, τόνισε την ανάγκη του αγώνα ενάντια στην ανταποδοτική λειτουργία των αθλητικών και πολιτιστικών υπηρεσιών του Δήμου, αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα και της στήριξής της από τη διοίκηση του κ. Ζενέτου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: