Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας: «Όταν καίγεται η γειτονιά σου, θα καεί και η γωνιά σου»

“Οι κινητοποιήσεις με την αποφασιστικότητα, και την επιμονή τους έδειξαν τη δύναμη του  λαού απέναντι στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή, που επέδειξε η κυβέρνηση της ΝΔ” – Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας για την μάχη ενάντια στα κέντρα – φυλακές της ΕΕ

Συναισθανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την αδιέξοδη πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ χθες, Ν.Δ σήμερα), για την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών  στα διπλανά νησιά της περιφέρειας βορείου Αιγαίου.  

 Εκφράζουμε την στήριξη μας στον ξεσηκωμό των νησιών Λέσβου – Χίου και τις κινητοποιήσεις συνδικάτων-συλλόγων-φορέων της Σάμου, εναντία στο σχέδιο δημιουργίας μόνιμων φυλακών της Ε.Ε. 

  Καταδικάζοντας παράλληλα τους χειρισμούς της κυβέρνησης της Ν.Δ που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».  Οι εκκλήσεις του πρωθυπουργού για ηρεμία είναι υποκριτικές, τη στιγμή που οι δυνάμεις καταστολής έδρασαν σαν στρατός κατοχής στα νησιά.   Διάλογος με γκλόμπς και χημικά δεν μπορεί να γίνει.

 Αν και μέχρι σήμερα η Ικαρία δεν έχει γίνει κεντρικός προορισμός των κυνηγημένων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο  όποτε χρειάστηκε ο λαός του νησιού έχει εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του σε όσους βρέθηκαν στις ακτές της Ικαρίας .  

  Σε ότι μας αφορά έχουμε καθαρό ποιες είναι αιτίες και ποιοι οι υπεύθυνοι του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού ζητήματος. Και από αυτή  την σκοπιά :

Καταδικάζουμε την πολιτική της Ε.Ε και τη συμφωνία με την Τουρκία που υλοποιούν οι κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ χθες, Ν.Δ σήμερα) και μετατρέπει τα νησιά του Αιγαίου σε ειδική ζώνη εγκλωβισμού των προσφύγων και των μεταναστών.

 

Απαιτούμε άμεση μετακίνηση από το νησιά των εγκλωβισμένων Προσφύγων – Μεταναστών προς την ηπειρωτική χώρα και απεγκλωβισμό τους από την χώρα.

Διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες για όσους βρίσκονται στα νησιά.                                          Να καταργηθούν τα ΗΟΤ SPOT. Να μη δημιουργηθούν άλλα με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Χωρίς την παρουσία των ΜΚΟ.

Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι από τις ζημίες που έχουν υποστεί.

Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς όσων ενοχοποιούν για τα προβλήματα τα  θύματα (τους πρόσφυγες) και αθωώνουν τους υπεύθυνους.

 

 Σήμερα που οι κινητοποιήσεις με την αποφασιστικότητα, και την επιμονή τους έδειξαν τη δύναμη του  λαού απέναντι στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή, που επέδειξε η κυβέρνηση της Ν.Δ.  Ενώνουμε την φωνή μας με όσους  διεκδικούν να ανακληθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και οι επιτάξεις εκτάσεων γης. 

 Από κει και πέρα, πιστεύουμε ότι με βάση τις εξελίξεις αυτές, πρέπει το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας να διαμορφώσει την θέση του για τις νέες συνθήκες.                                        Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε την διοίκηση του δήμου να φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: