Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας: Μέτρα για τη στήριξη των επαγγελματιών, των θεάτρων και του χώρου πολιτισμού της πόλης

“Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό των νησιών μας που βρέθηκε στο επίκεντρο αυτού του σεισμού καθώς και στο λαό της Τουρκίας, που δυστυχώς μετρούν δεκάδες ανθρώπινα θύματα.”

Στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, δήλωσε στην τοποθέτηση του τα εξής:

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό των νησιών μας που βρέθηκε στο επίκεντρο αυτού του σεισμού καθώς και στο λαό της Τουρκίας, που δυστυχώς μετρούν δεκάδες ανθρώπινα θύματα. Θεωρούμε ότι ο Δήμος της Αθήνας θα πρέπει να συνδράμει με βοήθεια, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του, στους Δήμους Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων αλλά και προς το Δήμο της Σμύρνης.

Υπάρχει πλέον καταδικαστική Απόφαση Δικαστηρίου για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Επιβάλλεται άμεσα η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και η λειτουργία του Δήμου της Αθήνας να λάβει υπόψη αυτή την Απόφαση, αναφορικά με την εκπροσώπηση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, πρέπει να επισπεύσει ο Δήμος τις δημαιρεσίες για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και να γίνουν το Γενάρη του 2021 ώστε να μην εκπροσωπείται η ναζιστική οργάνωση, με βάση και τα προβλεπόμενα από το Νόμο.

Θυμίζουμε ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας της Χρυσής Αυγής και ο συνδυασμός της ανακοινώθηκαν από το Ν.Μιχαλολιάκο, δηλαδή από το διευθυντή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Περιμένοντας και το διάγγελμα του πρωθυπουργού που αναμένεται να εντάξει την Αττική και το Δήμο της Αθήνας σε ένα πιο γενικευμένο locked down. Οποιαδήποτε συζήτηση που παραπέμπει ευθέως στην ατομική ευθύνη δεν μπορεί να τραβήξει από την προσοχή μας τις ευθύνες της Κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας, για τους οποίους ανακοινώθηκε ότι είναι από τους βασικούς χώρους μετάδοσης της νόσου, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ γενικεύονται το locked down και τα μέτρα, όταν μια περιοχή γίνεται κόκκινη τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, χωρίς να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα. Θεωρούμε λοιπόν ότι σε αυτές τις συνθήκες η επίκληση στην ατομική ευθύνη δεν ξεπλένουν τις ευθύνες της Κυβέρνησης, αλλά και την απαίτηση και τις ευθύνες που έχει ο Δήμος της Αθήνας για μέτρα που πρέπει να γίνουν.

Επειδή θα αποφασίσουμε σήμερα για τα δημοτικά τέλη, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μια λογική βλέποντας και κάνοντας. Πρέπει εδώ και τώρα να προχωρήσουμε σε δραστική μείωση των τελών, ειδικά για τους επαγγελματίες, μιας και αυτός ο χώρος και ιδιαίτερα η εστίαση βρίσκεται στο κέντρο των συνεπειών της πανδημίας.

Θεωρούμε επίσης ότι η επιστολή που έστειλαν στο Δήμο Αθηναίων άνθρωποι από το χώρο του θεάτρου, οι οποίοι έχουν στην ιδιοκτησία τους μικρά θέατρα της Αθήνας, αντιμετωπίζουν πιθανό κλείσιμο και έχουν τεράστια προβλήματα. Ο Δήμος Αθηναίων θα πρέπει να προχωρήσει στην κατάργηση για το 2020 των δημοτικών τελών στα θέατρα και τους χώρους πολιτισμού, που ήταν για το μεγαλύτερο διάστημα κλειστοί.

Διαβάζουμε στις εφημερίδες για πράγματα που θα συμβούν στην Αθήνα, σε αφιερώματα στην Καθημερινή και το Βήμα. Διαβάσαμε για το μεγάλο δίκτυο πεζοδρομήσεων που θα συνδυαστεί με τον μεγάλο περίπατο, ο οποίος είναι στον αέρα αφού η παράταση της πιλοτικής εφαρμογής του λήγει στο τέλος αυτής της χρονιάς. Διαβάσαμε για τα σχέδια που έχει ο Δήμος σε σχέση με τον Παναθηναϊκό Α.Ο. (τον ερασιτέχνη, την ΚΑΕ και την ΠΑΕ). Το Δημοτικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί γι’ αυτά τα πολύ μεγάλα ζητήματα; Θα συζητηθούν ή θα μαθαίνουμε από τις εφημερίδες πράγματα που αφορούν τη λειτουργία αυτής της πόλης;

Θέλουμε απάντηση στα θέματα που είχαμε θέσει, τον Ιανουάριο και το Μάϊο, σχετικά με την έλλειψη σήμανσης στην περιοχή Μαρκόνι. Καταθέσαμε συγκεκριμένο αίτημα και υπήρξαν δεσμεύσεις. Έχουμε φτάσει στον Οκτώβριο και ακόμα οι κάτοικοι σε αυτή την υποβαθμισμένη περιοχή του Ελαιώνα, στον οποίο λέτε ότι θα γίνουν φαραωνικά έργα, σήμερα δεν έχουν σήμανση και κινδυνεύει η ζωή τους.

Τέλος, υπάρχει ένα κείμενο με υπογραφές 50 κατοίκων από την περιοχή του Μετς που ζητούν να ληφθούν μέτρα για τη σημαντική όχληση που επικρατεί στην οδό Αναπαύσεως, από τα καταστήματα εστίασης. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει απάντηση σε αυτό το αίτημα, άσχετα με τη μείωση που έχει επιφέρει σε αυτά η καραντίνα.»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: