Λαϊκές αγορές – Απόσταση 3 μέτρων ανάμεσα στους πάγκους και μάσκες για όλους στην Πάτρα

Ο Δήμος Πατρέων συνεχίζει τις προσπάθειές του, όπως έκανε από το πρώτο διάστημα εκδήλωσης της πανδημίας, για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού μέσω των λαϊκών αγορών.

Ο Δήμος Πατρέων συνεχίζει τις προσπάθειές του, όπως έκανε από το πρώτο διάστημα εκδήλωσης της πανδημίας, για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού μέσω των λαϊκών αγορών.

H Δημοτική Αρχή πήρε σειρά μέτρων, προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα, που η κατάσταση είναι επίσης σοβαρή, από την Αντιδημαρχία Διοίκησης και Οικονομικών, τονίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 3 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό, ελεύθερο δηλαδή από κάθε είδους αντικείμενα, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους καταναλωτές.

«Παρακαλούμε, τόσο το προσωπικό των πωλητών, όσο και τους καταναλωτές για την πιστή εφαρμογή των κανόνων αυτών» σημειώνει η δημοτική αρχή και συνεχίζει:

«Η συμβολή του καθενός έχει μεγάλη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα που είναι:

-Η προστασία της υγείας των πολιτών και επαγγελματιών

-Η συνέχιση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Παράλληλα καλούμε για μια ακόμα φορά τον Πατραϊκό λαό σε όλες τις αναγκαίες δραστηριότητές του να εφαρμόζει αυτή την κρίσιμη περίοδο τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας που όλοι γνωρίζουμε.

Απευθύνουμε επίσης έκκληση σε καταναλωτικό κοινό και παραγωγούς – πωλητές:

-Να προσέχετε τον συνωστισμό σε κάθε πάγκο.

-Προστατεύστε την υγεία σας καθώς και των επαγγελματιών πίσω από τον κάθε πάγκο που μας παρέχουν αυτές τις κρίσιμες ώρες τρόφιμα και φρέσκα προϊόντα σε προσιτές τιμές.

-Η παραμονή σε κάθε πάγκο να είναι η ελάχιστη δυνατή. Προμηθευόμαστε τα απαραίτητα τρόφιμα και οπωρολαχανικά και άμεσα αποχωρούμε».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: