Κυψέλη: “Ο φίλος μου κατέβηκε να δει τι γίνεται. Τον συνέλαβαν και του έσπασαν τρία δόντια”

“Περίπου στις 2 ακούσαμε φασαρία. Ο φίλος μου κατέβηκε στον δρόμο να δει τι γίνεται. Παρουσία δικηγόρου τον βρήκαμε στο ΑΤ Κυψέλης. Είδαμε ότι έτρεχαν αίματα από το κεφάλι του όπου τον είχαν χτυπήσει, είχαν σπάσει τρία δόντια του και είχε μώλωπες στον λαιμό του”.

Μετά την Αγία Παρασκευή, σειρά είχε η Κυψέλη. Όλως τυχαίως και πάλι σε μια πλατεία που γεμίζει τραπεζοκαθίσματα από τα παρακείμενα μαγαζιά. Μόνο που αυτή τη φορά είχε προηγηθεί συγκέντρωση του αντιεξουσιαστικού χώρου και φαίνεται ότι τα όργανα της τάξης έψαχναν μια άτυπη ρεβάνς, χτυπώντας και πιάνοντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Υπάρχουν επίσης καταγγελίες πως λίγο πριν την επίθεση της αστυνομίας με οβίδες κρότου-λάμψης (!) σε όσους βρίσκονταν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία (πολύ μετά από το τέλος της κινητοποίησης), έσβησαν ξαφνικά τα φώτα -άλλη μια παράξενη σύμπτωση, και πως το κυνηγητό και οι προσαγωγές (37 συνολικά, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις) συνεχίστηκαν και στη Φωκίωνος Νέγρη, στο ύψος της δημοτικής αγοράς!

Παραθέτουμε τη χαρακτηριστική καταγγελία που κάνει η φίλη ενός από τους πέντε συλληφθέντες στο News 247.

“Ήμασταν στο σπίτι μας, στη διασταύρωση Παξών με Σπετσών στην Κυψέλη και βλέπαμε μια σειρά στην τηλεόραση. Περίπου στις 2 ακούσαμε φασαρία. Ο φίλος μου κατέβηκε στον δρόμο να δει τι γίνεται. Ήταν με τις πυτζάμες, έβαλε ένα παντελόνι, παπούτσια και βγήκε. Εγώ με έναν ακόμη φίλο μας βγήκαμε στο μπαλκόνι για να δούμε τι συμβαίνει. Δεν τον είδαμε Βλέπαμε τον κόσμο από κάτω και Αστυνομία. Φώναζαν όλοι και καταλαβαίναμε ότι έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές. Εμείς δεν μπορούσαμε να δούμε πού πήγε. Περίπου στις 2 και 20 με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι τον έχουν συλλάβει και ότι έχει μαζί του ταυτότητα.

Βγήκαμε και πήγαμε στη ΓΑΔΑ και στο ΑΤ Κυψέλης προσπαθώντας να δούμε πού τον έχουν πάει. Τελικά, παρουσία δικηγόρου τον βρήκαμε στο ΑΤ Κυψέλης. Είδαμε ότι έτρεχαν αίματα από το κεφάλι του όπου τον είχαν χτυπήσει, είχαν σπάσει τρία δόντια του και είχε μώλωπες στον λαιμό του”.

Τελικά το πρόβλημα δεν ήταν το περιβόητο “άβατο των Εξαρχείων” και ο σχεδιασμός ήταν κατά πολύ ευρύτερος…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: