Ξύλο, απρόκλητες συλλήψεις και μια καμένη σημαία – Βρείτε και κερδίστε ποιος αστυνομικός τιμωρήθηκε

Η Ελληνική Αστυνομία ιεραρχεί τα εθνικά ιδεώδη πάνω από τη σωματική ακεραιότητα των απάτριδων διαδηλωτών

Το “αστυνομικό δελτίο” των τελευταίων ημερών είναι αν μη τι άλλο πλούσιο με τα ανδραγαθήματα των ανδρών της ΕΛΑΣ.

-Το υποτιμητικό ξεβράκωμα ενός προσαχθέντα, για να βάλει μυαλό.
-Απρόκλητες συλλήψεις, ύβρεις και χτυπήματα εν ψυχρώ κατά απροστάτευτων διαδηλωτών.

Για να το πούμε κι εμείς “γλυκά”, το επιτελικό κράτος και οι Πραιτωριανοί του ξεσάλωσαν κι έβγαλαν το μίσος του αστικού κράτους ενάντια σε όποιον κινείται, σε όποιον αμφισβητεί και χαλάει το κυρίαρχο αφήγημα “νόμος και τάξη”.

Ίσως κάποιος να έθετε το αφελές ερώτημα: Δε θα τιμωρηθεί κανείς; Δε θα υπάρξει κάποια ΕΔΕ για όσους έκαναν κατάχρηση βίας; Μα αυτή είναι στοιχείο αναγκαστικότητας, όπως είπε τσεκουράτα και μια δημοκρατική ψυχή. Δε χαλάει τη βιτρίνα της ΕΛ.ΑΣ, αντιθέτως είναι συστατικό στοιχείο της λειτουργίας της, ως βασικού φορέα της νόμιμης κρατικής βίας.

Αυτό δε σημαίνει όμως πως η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει τις δικές της μεθόδους “κάθαρσης” και δεν τιμωρεί τα μέλη της, όταν πρέπει -με τα δικά της κριτήρια.

Όπως διαβάζουμε, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου 43χρονος αστυνομικός που έκαψε την ελληνική σημαία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δε βρισκόταν σε νηφάλια κατάσταση και είχε ψυχολογικά προβλήματα, παράλληλα όμως μας δείχνουν και το κίνητρο του αστυνομικού, που ήθελε να εκδικηθεί τους ακροδεξιούς συναδέλφους του που υπηρετούν στο Σώμα.

Αναμένεται η παραδειγματική του τιμωρία, όχι γιατί είπε κάτι που δεν ισχύει ή γιατί προσέβαλε το εθνικό σύμβολο. Αλλά γιατί όντως αυτό χαλάει την εικόνα της ΕΛΑΣ και την εκπαίδευση που λαμβάνουν οι άντρες της, ιεραρχώντας κάποιες άυλες αξίες – όποιες κι αν είναι αυτές για κάποιον που συγκινείται με την ελληνική σημαία – πάνω από τη σωματική ακεραιότητα απάτριδων διαδηλωτών.

Μα ακούς εκεί να μισεί τους ακροδεξιούς και να θέλει να τους εκδικηθεί…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: