Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων

Σειρά μέτρων κρατικής στήριξης ζητούν με επιστολής τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο κλείσιμο που τους επιβλήθηκε τουλάχιστον ως το νέο σχολικό έτος, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή από τη σελίδα του facebook “Σχολικά Κυλικεία”, στην οποία συγκεντρώνονται ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Όπως είναι γνωστό, τα κυλικεία έκλεισαν μαζί με τα σχολεία στις 10 Μάρτη, ενώ η επαναλειτουργία της β/βάθμιας εκπαίδευσης δε συνοδεύτηκε από εκείνη των κυλικείων, λόγω της πανδημίας. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί οικονομικό αδιέξοδο στον κλάδο, γι’αυτό μέλη του με την παρακάτω επιστολή ζητούν από τους αρμόδιους ποικιλόμορφη στήριξη για τους επόμενους 12 μήνες ή και τη δυνατότητα λήξης της σύμβασης νωρίτερα του προβλεπόμενου για όσους το επιθυμούν.

Αξιότιμοι Κύριοι,

Μετά από αναμονή και υπομονή, σχεδόν τριών μηνών, ερχόμαστε στη θέση να ζητάμε την προσοχή σας, μιας και κανένας πολιτικός ή άλλος κρατικός παράγοντας, δεν εξέφρασε ούτε μία πρόταση για εμάς. Είμαστε οι πρώτες 10.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα, που έκλεισαν με κρατική εντολή, κατόπιν της πρωθυπουργικής αναγγελίας, την 10η Μαρτίου 2020, λόγω της εξάπλωσης του covid 19, μαζί με το κλείσιμο των σχολείων. Είμαστε οι μόνες ιδιωτικές επιχειρήσεις, που θα παραμείνουν κλειστές, τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο. Είμαστε οι μόνες επιχειρήσεις, που για το τρέχον σχολικό έτος, έχουμε λειτουργήσει για μόλις 75 ημέρες. Έχουμε 2000 εργαζόμενους. Είμαστε 12.000 οικογένειες κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού.

Προσπαθώντας κι εμείς οι ίδιοι να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει και ταυτόχρονα, τι είναι εφικτό να γίνει για να αντέξουμε ως επιχειρήσεις και ως άνθρωποι, την δύσκολη αυτή συγκυρία, ζητάμε τα παρακάτω, ως έκτακτα μέτρα βοήθειας με διάρκεια 12 μηνών, ώστε να ορθοποδήσουμε.

1) Οικονομική ενίσχυση, με την μορφή επιδόματος, ως την λήξη της αναστολής λειτουργίας μας.

2) Πάγωμα πληρωμών του ασφαλιστικού μας φορέα (ε.φ.κ.α.) έως την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων μας, με την ασφαλιστική μας ικανότητα σε ισχύ και άτοκο διακανονισμό, μετά την επαναλειτουργία μας.

3) Φορολογική ελάφρυνση , όπως φόρο επιτηδεύματος και άλλες παραμέτρους τις οποίες αδυνατούμε να καλύψουμε το τρέχον φορολογικό έτος.

4) Απαλλαγή από την δεύτερη και Τρίτη δόση ενοικίου, στις σχολικές επιτροπές, οι οποίες δόσεις, αφορούν περίοδο που πλέον δεν λειτουργούσαμε.

5) Ελεύθερη χρήση του ρεύματος των κυλικείων, μιας και όταν κλείσαμε, τα ψυγεία και οι καταψύκτες μας , ήταν γεμάτες εμπόρευμα, το οποίο προσπαθούμε να διασώσουμε.

6) Αποζημίωση για το εμπόρευμα που έληξε ή καταστράφηκε , το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας μας, βάση των τιμολογίων μας.

7) Πάγωμα-Αναστολή των πλειοδοτικών διαγωνισμών των κυλικείων, για ένα ακόμη σχολικό έτος, με σκοπό όσοι θέλουν, να προσπαθήσουν να ισοσταθμίσουν την ζημιά που υπέστησαν, με τον προσεχή τζίρο.

Δικαίωμα λήξης της σύμβασης, όσοι το επιθυμούν, νωρίτερα του προβλεπόμενου χρόνου.

Παρακαλούμε θερμά, λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα προαναφερθέντα. Επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε οι πρώτες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που έκλεισαν και μάλιστα μικρομεσαίες, ενώ και οι τελευταίες που θα ανοίξουν. Είμαστε αρκετοί μονογενείς. Είμαστε αρκετοί σε ευπαθείς ομάδες υγείας. Αρκετοί από εμάς, δεν πήραν ούτε τα 800 ευρώ. ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ όσο κανένας άλλος! Ζητάμε την αρωγή σας!

Με εκτίμηση

Σχολικά κυλικεία Ελλάδας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: