Κορονοϊός – Δήμος Πατρέων: Επικοινωνιακά φληναφήματα της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα μέτρα στήριξης στους επαγγελματίες της πόλης

Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Ώρα Πατρών) ακόμα και αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν εγκαταλείπει την μικροπολιτική του…

Δήλωση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Δήμου Πατρέων, Διονύση Πλέσσα:

«Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Ώρα Πατρών), κ. Ρώρος, ακόμα και αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν εγκαταλείπει την μικροπολιτική του.

Κάνει δήθεν πρόταση στον Δήμο, να απαλλάξει τους επαγγελματίες από τα τέλη για όσο διάστημα τα καταστήματα είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού, μόνο που έχει ήδη προηγηθεί η Δημοτική Αρχή και το γνωρίζουν οι επαγγελματίες της πόλης μας, γιατί είναι και το αυτονόητο.

Γι’ αυτό και δεν βεβαιώνονται από τις Υπηρεσίες μας για όλο αυτό το διάστημα οι παρά πάνω οφειλές, ενώ διεκδικούμε από την κυβέρνηση την απαλλαγή τους με νομοθετική ρύθμιση. Οφείλει να γνωρίζει ο κ. Ρώρος ότι τα υπόψη δημοτικά τέλη  δεν διαγράφονται αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. 

Εξάλλου ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην πρόσφατη συνέντευξή του για τον κορωνοϊό, στις 9 Μαρτίου, είχε αναφερθεί αναλυτικά στα μέτρα στήριξης όλων και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους επαγγελματοβιοτέχνες, όπως διαμορφώθηκαν με βάση τις προτάσεις των Συλλόγων τους. 

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, είχε δηλώσει επίσης να υπάρξει τουλάχιστον τρίμηνη αναστολή της ημερομηνίας λήξης των οίκοθεν, παλαιοτέρων βεβαιωμένων οφειλών στο Δήμο από τις παραπάνω αιτίες ενώ με έγγραφο του προς τους αρμόδιους Υπουργούς  ζητά την παράταση ισχύος του ν.4611/19 για τη ρύθμιση των 100 δόσεων που είχε λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Παράλληλα σε συνάντηση με καταστηματάρχες εστίασης (ΣΚΕΑΝΑ) συζητήθηκε η δέσμη οικονομικών μέτρων από την κυβέρνηση για αντιμετώπιση της οικονομικής ζημιάς των επαγγελματιών λόγω της έκτακτης αυτής κατάστασης.

Η Δημοτική Αρχή, έμπρακτα στηρίζει και συνεργάζεται με τους κλάδους επαγγελμάτων. 

Ας συγκρίνει ο κ. Ρώρος τα δημοτικά τέλη σε καταστήματα επαγγελματίες, τέλη κοινοχρήστων χώρων, τραπεζοκαθισμάτων, περιπτέρων, λαϊκών αγορών κ.λπ. που ίσχυαν το 2013 επί Δημοτικής Αρχής ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων, με τα σημερινά τέλη και θα διαπιστώσει ότι οι μειώσεις που έχουμε κάνει φτάνουν να ξεπερνούν ακόμα και το 50 %.

Ας συγκρίνει επίσης τα ανταποδοτικά  τέλη που τότε ίσχυαν με τα σημερινά, με μειώσεις 23% αλλά και μειώσεις 50% και απαλλαγές 100% σε 12 κατηγορίες συνδημοτών μας -ευπαθείς ομάδες τις λένε αυτοί που ως κυβέρνηση μέχρι σήμερα τις έχουν τσακίσει επαγγελματικά και οικονομικά.

Ας θυμηθεί την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για διαγραφές οφειλών προς το Δήμο για όσους ούτε έχουν, ούτε μπορούν να πληρώσουν  προκειμένου να μην οδηγούνται σε πλειστηριασμούς, όπου το κόμμα του ως κυβέρνηση αρνήθηκε να την φέρει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή. Μήπως τώρα που είναι αντιπολίτευση θα το ψηφίσει;

Ας  θυμηθεί επίσης, πέραν των πάρα πάνω μειώσεων της σημερινής Δημοτικής Αρχής σε επαγγελματίες και καταστήματα την απαλλαγή ουσιαστικά (από 20 ευρώ/τ.μ. σε 5 ευρώ/τ.μ.) από τέλη των καταστηματαρχών που είχαν πληγεί από την παρουσία μεδουσών στον Πατραϊκό.

Επειδή δε γνωριζόμαστε όλοι σε αυτή την πόλη, όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει μετερίζι και το μετερίζι αυτό είναι τα συμφέροντα του Πατραϊκού  λαού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: