Κοινή ανακοίνωση Δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου και Δημάρχου Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης Αιγάλεω

Κοινή ανακοίνωση Δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου και Δημάρχου Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης Αιγάλεω

Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία της ΥΔΟΜ Αιγάλεω που εξυπηρετεί τους κατοίκους των Δήμων της Δυτικής Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα,  μετά την απόσπαση της μοναδικής Τοπογράφου Μηχανικού προς άλλη υπηρεσία του δημοσίου, η  ΥΔΟΜ δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει έλεγχο τοπογραφικών, άρα και να προχωρήσει στην έκδοση οικοδομικών αδειών. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι και πριν την τελευταία μετακίνηση, ο αριθμός των υπαλλήλων δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες των πέντε Δήμων που εξυπηρετεί η ΥΔΟΜ. Να υπενθυμίσουμε ότι μέσω του Καλλικράτη το 2010, αλλά και του Κλεισθένη τώρα, μία σειρά αρμοδιοτήτων περνάει στους Δήμους, χωρίς όμως να εξασφαλίζεται και η απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση και η απαιτούμενη στελέχωση  σε ανθρώπινο δυναμικό.

Και στο συγκεκριμένο πρόβλημα αποτυπώνονται οι επιπτώσεις της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες με σκοπό να περάσουν την παροχή μιας σειράς υπηρεσιών των Δήμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο έχουν «εξασφαλίσει» την αποψίλωσή τους από μόνιμο προσωπικό. Το αποτέλεσμα είναι διαρκώς να γίνεται όλο και πιο δύσκολη η παροχή δωρεάν υπηρεσιών από τους Δήμους προς όφελος του λαού.

Ο δήμαρχος Αιγάλεω  και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μπίρμπας,  ως «προσωρινή λύση» πρότεινε οι αρμοδιότητες ελέγχου τοπογραφικών να μεταφερθούν στους οικείους δήμους και να καλυφθούν από τους υπάρχοντες μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών. “Ξεχνάει” μάλλον να πει μια κουβέντα για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, μετά από τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων και το πάγωμα των προσλήψεων, οι τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν ακόμα και τις πιο απλές μελέτες που είναι απαραίτητες για την καθημερινότητα των πολιτών. “Ξεχνάει” επίσης ότι υπάρχουν δήμοι οι οποίοι λειτουργούν με έναν μόνο  τοπογράφο με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να κάνουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα.

Μόνη λύση για να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των υπηρεσιών δεν μπορεί να είναι άλλη από το να γίνουν εδώ και τώρα προσλήψεις υπαλλήλων με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα τεράστια κενά και ελλείψεις που υπάρχουν στο προσωπικό σε μια σειρά από άλλες δομές όπως τα τμήματα της αυτεπιστασίας, ή σε τμήματα πολιτισμού και αθλητισμού, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται με προγράμματα 8μηνης εργασίας ή με άλλες μορφές προσωρινής και ελαστικής απασχόλησης.

Διεκδικούμε από την κυβέρνηση την άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών τόσο της ΥΔΟΜ Αιγάλεω όσο και την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: