ΚΕΜΕ: Φέρτε μας βιβλία για να γεμίσουμε τις βιβλιοθήκες στις φυλακές

To KEΜΕ (Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος) ξεκινά μια προσπάθεια για να γεμίσουν οι φυλακές με βιβλία. Πρώτος σταθμός Αγροτικό Κατάστημα Αγιάς Χανίων.

Τα βιβλία είναι σαν φυλακισμένες ψυχές μέχρι που κάποιος να τα κατεβάσει από το ράφι και να τα απελευθερώσει.
-Σάμουελ Μπάτλερ, 1835-1902, Άγγλος συγγραφέας-

#BOOKS4PRISONS
Φέρτε μας βιβλία, για να γεμίσουμε τις βιβλιοθήκες στις φυλακές

To #KEΜΕ ξεκινά μια προσπάθεια για να γεμίσουν οι φυλακές με βιβλία. Πρώτος σταθμός Αγροτικό Κατάστημα Αγιάς Χανίων.

Η Βιβλιοθήκη του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς (Βιβλιοθήκη Αγροτικού Κ.Κράτησης Αγιάς) ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2002, προκειμένου να διευκολύνει την αυτομόρφωση των κρατουμένων αλλά την προώθηση της ψυχαγωγίας και της δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους. Εμπλουτίζεται διαρκώς μέσα από δωρεές οργανισμών, φορέων, εκδοτικών οίκων αλλά και ιδιωτών με ενέργειες των Κοινωνικών Λειτουργών του Καταστήματος οι οποίοι έχουν και την ευθύνη λειτουργίας της.

Η καθημερινή της φροντίδα γίνεται από κρατούμενους. Το καλοκαίρι που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε καταγραφή και κατηγοριοποίηση των βιβλίων ώστε η βιβλιοθήκη να γίνει πιο ελκυστική στους κρατούμενους και να αυξηθεί η αναγνωσιμότητα. Μετά από αυτή τη διαδικασία διαπιστώθηκε ότι αυξήθηκε ο δανεισμός από τους κρατούμενους και μάλιστα πέρα από τις κλασσικές επιλογές τους σε λογοτεχνία, υπήρξε ενδιαφέρον και για ιστορία, ψυχολογία, υγεία, φιλοσοφία, κόμικς αλλά και εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Το #ΚΕΜΕ σας προσκαλεί λοιπόν να συμβάλλετε στην ενίσχυση της Βιβλιοθήκης του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς. Φέρτε μας βιβλία στο γραφείο του ΚΕ.Μ.Ε. μέχρι τέλος Μαρτίου, κάθε Τρίτη, ώρες 17:00 – 20:00.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βιβλιοθήκη του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο www.e-keme.gr.

Ας συγκεντρώσουμε #βιβλία, τα έχουν ανάγκη κάποιοι άλλοι…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: