«Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες μαθητές μας!» – Αντιρατσιστική – αντιφασιστική συγκέντρωση των ΕΛΜΕ-Θ στη Νεάπολη

Τη ρατσιστική επίθεση εναντίον του πρόσφυγα μαθητή της A’ Γυμνασίου, πριν την είσοδό του σε σχολείο της Νεάπολης καταδικάζουν οι ΕΛΜΕ-Θ και καλούν σε αντιρατσιστική – αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Τη ρατσιστική επίθεση εναντίον του πρόσφυγα μαθητή της A’ Γυμνασίου, πριν την είσοδό του σε σχολείο της Νεάπολης καταδικάζουν οι ΕΛΜΕ-Θ και καλούν σε αντιρατσιστική – αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 6μμ στο ρολόι της Νεάπολης.

«Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες μαθητές μας! Τα σχολεία μας ασπίδα αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων» σημειώνεται στην ανακοίνωση με αφορμή την επίθεση το πρωί της Τετάρτης 6/11, όταν μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι σταμάτησαν τον μαθητή που είναι πρόσφυγας από το Ιράν, του έκαναν χαρακιές στο χέρι με μαχαίρι και τον απείλησαν πως κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, αν ξαναπάει σχολείο.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα πρώτη φορά βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τόσο σοβαρό και επικίνδυνο ρατσιστικό περιστατικό που βάζει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητή, με μια τόσο αποτρόπαιη πράξη απέναντι σ’ ένα μικρό παιδί που η ζωή μέχρι τώρα μόνο συμφορές και κακουχίες είχε να του προσφέρει.

Το περιστατικό συνέβη σε μία περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ. συνεχίζει και κλιμακώνει την αντιπροσφυγική διαχείριση της προηγούμενης κυβέρνησης. Η απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας, που μετατρέπει τη χώρα σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, η επέκταση της συμφωνίας για τις νατοϊκές βάσεις, οι βίαιες εκκενώσεις χώρων, όπου έβρισκαν καταφύγιο οι πρόσφυγες, το νομοσχέδιο για τη χορήγηση ασύλου που ψηφίστηκε πρόσφατα και καταργεί κάθε έννοια προστασίας των προσφύγων και του διεθνούς δικαίου, η γενίκευση των κολαστηρίων τύπου Μόριας καθώς και οι εμπρηστικές δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και της ακροδεξιάς δημιουργούν πρόσφορο έδαφος και ενθαρρύνουν τη δράση ρατσιστικών και φασιστικών ομάδων. Είναι οι ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί που «όπλισαν» το χέρι και αυτών που επιτέθηκαν στο μαθητή μας.

Για μας κανένα παιδί δεν είναι ένα αριθμός στην τάξη!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις να φοιτήσει ουσιαστικά κάθε παιδί στο δημόσιο σχολείο.

Πόσο μάλλον, αν το παιδί αυτό είναι κυνηγημένο από τη φωτιά του πολέμου!», σημειώνεται στην ανακοίνωση των ΕΛΜΕ-Θ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: