Καταγγελία της Οργάνωσης Ενωμένων Γυναικών Αφρικής για δολοφονία Νιγηριανού μετανάστη από την αστυνομία

Άλλη μια καταγγελία σε βάρος της ΕΛΑΣ έρχεται στο φως, σχετικά με το θάνατο ενός νεαρού πατέρα και μετανάστη από τη Νιγηρία.

Τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου από αστυνομικούς ενός άντρα από την Νιγηρία, πατέρα δυο παιδιών, καταγγέλλει η Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΛΑΣ βρίσκεται στο επίκεντρο κατηγοριών για αυθαίρετη και θανάσιμη βία, ιδιαίτερα κατά μεταναστών, ενώ η οργάνωση καταγγέλλει πως άλλοι δυο Αφρικανοί έχουν πέσει θύματα δολοφονίας από την ίδια αιτία. Διαμαρτύρονται πως δεν υπάρχει καμία προστασία και απαιτούν την απόδοση δικαιοσύνης για την υπόθεση:

Ένας άντρας από τη Νιγηρία, από την κοινότητά μας, δολοφονήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ομόνοια από την ελληνική αστυνομία.

Χρειάζεται να βγούμε έξω και να φωνάξουμε.
Πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα πριν χαθούν ακόμη περισσότερες ζωές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γνωρίζουμε ήδη δύο άτομα ακόμη από την κοινότητα μας που έχουν δολοφονηθεί πρόσφατα από την αστυνομική βία. Και πολλά ακόμη άτομα έχουν χάσει τις ζωές τους εδώ και χρόνια αντίστοιχα και δεν το μαθαίνουμε ποτέ. Aκούμε καθημερινά για ξυλοδαρμούς από την αστυνομία ατόμων αφρικανικής καταγωγής όπου τους εγκαταλείπουν στο δρόμο μετά για να πεθάνουν. Οι δολοφονίες αυτές αποσιωπούνται.

Ο Ebuka ήταν πατέρας 2 παιδιών, το ένα νεογέννητο. Τον πενθούν οι γυναίκα του, τα παιδιά του, η κοινότητά του. Στεκόμαστε αλληλέγγυα με την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Η αστυνομία δεν μας προστατεύει. Ως Αφρικανική Κοινότητα στην Ελλάδα αισθανόμαστε συνεχώς ότι οι ζωές μας είναι σε κίνδυνο.

Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Ebuka!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: