Καταγγελία – καταπέλτης Πελετίδη: Περιφρόνηση του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών και της θέλησης του πατραϊκού λαού ο ορισμός του προέδρου στον ΑΣΔΑ Ν. Αχαΐας

Είναι τόσο αποκαλυπτικά όσα καταγγέλλει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, που κάθε δικό μας σχόλιο είναι περιττό…

Δήλωση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, για τον ορισμό Προέδρου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Αχαΐας. Είναι τόσο αποκαλυπτική, που κάθε δικό μας σχόλιο είναι περιττό…

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας στη σημερινή συνεδρίαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Αχαΐας για την εκλογή του Προέδρου και της Εκτελεστικής Επιτροπής πρότεινε με βάση την κοινή λογική, ο πρόεδρος να προέρχεται από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου της Δυτικής Αχαΐας, που φιλοξενεί το χώρο διαχείρισης απορριμμάτων. Ο αντιπρόεδρος από τη Δημοτική Αρχή Πάτρας, που είναι ο μεγαλύτερος Δήμος του Νομού. Στην Εκτελεστική Επιτροπή να συμμετέχει ως μέλος η Δημοτική Αρχή του Αιγίου, που είναι ο δεύτερος σε μέγεθος Δήμος και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων Δήμων. Αυτή η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα έβαζε τα θεμέλια της συνεργασίας και της κοινής προσπάθειας να λυθεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Νομό μας.

Αντ’ αυτού, ο Πρόεδρος που ορίζεται δεν προέρχεται από τη Δημοτική Αρχή της Δυτικής Αχαΐας, αλλά είναι ο επικεφαλής Δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων. Αυτή η επιλογή παραγνωρίζει, περιφρονεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών και την κρίση του πατραϊκού λαού, ο οποίος με συντριπτική πλειοψηφία επέλεξε ποιος θα διαχειρίζεται όλα τα σοβαρά προβλήματα της πόλης του. 

Αυτή η στάση στερείται δημοκρατικής ευαισθησίας, είναι σε αντίθεση με την πολιτική ηθική, εμποδίζει τη συνεργασία, όχι μόνο στη διαχείριση απορριμμάτων αλλά συνολικά.

Αυτά τα αυτονόητα δεν έγιναν σεβαστά από όσους πήραν αυτή την απόφαση και δικαιολογημένα θα συναντήσουν την αντίδραση του λαού της Αχαΐας.

Είναι προφανές ότι η προκλητική αγνόηση των παραπάνω προϋποθέτει την ύπαρξη άλλων, σημαντικότερων γι’ αυτούς επιλογών, που θα φανούν το επόμενο διάστημα.

Επειδή δεν μπορούμε να συνεργήσουμε σ’ αυτή την απαράδεκτη επιλογή, αποχωρούμε από τη συνέχεια της διαδικασίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: