Καταγγελία για βίαιη ομοφοβική επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας

Τη βίαιη ομοφοβική επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ, στο κέντρο της Αθήνας, εναντίον του ίδιου και του συντρόφου του, καταγγέλλει ο Νίκος Σοφιανός, εκ των ιδιοκτητών του περιοδικού Antivirus

Σύμφωνα με την καταγγελία, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού:

«Περπατούσαμε εχθές το βράδυ με τον συντροφό μου προς το Εξάρχεια. Γύρω στις 11:30 περάσαμε από την οδό Βασιλέως Ηρακλείου, πιασμένοι χέρι-χέρι. Εκεί, στα πλαϊνά της εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου, ήταν σταθμευμένη μια κλούβα των ΜΑΤ, με δύο φρουρούς που κάθονταν απ΄έξω. Εμείς, ενώ προχωρούσαμε πιασμένοι χέρι-χέρι, ακούσαμε κάποια στιγμή έναν απ΄αυτούς να λέει: «Κοίτα, τώρα περνούν κάτι παλικάρια, άλλο πράγμα.» Προσπερνώντας τους, ακούσαμε πάλι τον ίδιο αστυνομικό να λέει ειρωνικά: «Άντρακλες σκέτοι» . Εκείνη τη στιγμή, γυρνάω και τον ρωτάω: «Συγγνώμη, σ΄εμάς αναφέρεστε»; Εκείνος με τσαμπουκά μου απαντά: «Ναι ρε, υπάρχει κάποιο πρόβλημα;» «Αν αναφέρεστε σ΄εμάς, μάλλον υπάρχει» , του απαντώ εγώ κι εκείνος, εντελώς, ξαφνικά μου ρίχνει μια κουτουλιά. Από το χτύπημα το κεφάλι μου έγειρε, χτυπώντας με δύναμη τη μύτη του συντρόφου μου, που καθόταν πίσω μου. Στη συνέχεια, αφού μας δήλωσε ότι δεν του αρέσουν οι φάτσες μας, μας είπε να τσακιστούμε να φύγουμε από εκεί. Το επανέλαβε κι ο 2ος αστυνομικός, ο οποίος άπλωσε το πόδι του μπροστά μου για να μου βάλει τρικλοποδιά. Ευτυχώς, με κράτησε ο συντροφός μου και δεν έπεσα. Περπατήσαμε γρήγορα μακριά τους σε κατάσταση ΣΟΚ. Λίγο αργότερα, έχοντας βρει κάπως την ψυχραιμία μας, πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία για να καταγγείλλουμε το περιστατικό.»

Η καταγγελία αναδημοσιεύτηκε από την επίσημη σελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας στο facebook, που αναφέρει ότι «ως Διεθνής Αμνηστία, είμαστε σε επικοινωνία με τα θύματα της επίθεσης, και διερευνούμε την υπόθεση και τις επόμενες κινήσεις που είναι αναγκαίες, για την απόδοση δικαιοσύνης, σε συντονισμό, φυσικά, με τους ίδιους. Η Διεθνής Αμνηστία έχει ερευνήσει επανειλλημένα τη συστηματική αστυνομική βία και ατιμωρησία στην Ελλάδα. Οι πρακτικές αυτές, όπως αναδεικνύεται και από τις εκθέσεις μας, δεν αποτελούν «μεμονωμένα περιστατικά», αλλά συνιστούν συστημικό φαινόμενο. Περιστατικά σαν το χτεσινό, επιβεβαιώνουν την έκταση και το βάθος του προβλήματος, και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά».

Όπως προσθέτει το Antivirus, «μέχρι και τη στιγμή που γίνεται αυτή η ανάρτηση, ο Νίκος και ο Δημήτρης βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα, ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες για να αναγνωριστούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί. Και οι δύο, παρά το σοκ, δηλώνουν αποφασισμένοι και ζητούν την τιμωρία των αστυνομικών».

«Ενάμιση χρόνο που κυκλοφορώ με τον σύντροφό μου δεν έχω δεχθεί το παραμικρό σχόλιο από κανέναν. Και δέχθηκα τώρα, από αστυνομικούς. Φαίνεται πως αυτοί είναι τελικά που ακούν τις προτροπές μίσους του Αμβρόσιου για να μας μαυρίσουν. Είναι απίστευτο να κινδυνεύουμε απ΄αυτούς, που είναι εκεί έξω για να μας προστατεύουν. Είναι απίστευτο που στην Ελλάδα του 2019 δεχόμαστε επίθεση από την αστυνομία, επειδή απλά κυκλοφορούμε με τον/ην σύντροφό μας, που βιώνουμε βία, επειδή είμαστε ΛΟΑΤΚΙ+, πρόσφυγες ή οτιδήποτε δεν αναγνωρίζεται ως κανονικότητα»  τονίζει ο Νίκος Σοφιανός.

Από το thepressproject

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: