Καταγγελία για αστυνομική βία στο Χαϊδάρι: “Τον σταμάτησαν σε ένα στενό, τον ακινητοποίησαν με τη βία, του έσκισαν τη μπλούζα και τον χτύπησαν”

Καταγγελία για ένα ακόμα “μεμονωμένο περιστατικό” στο Χαϊδάρι: Μετά τη λήξη της αυθόρμητης πορείας στη γειτονιά του Χαϊδαρίου που ακολούθησε την παρέμβασή μας, άτομο που συμμετείχε στην κινητοποίηση δέχθηκε επίθεση και προσήχθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ αποχωρούσε.

Ένα ακόμα μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής βίας έρχεται στην επιφάνεια από μια σχετική καταγγελία, που δείχνει πως μια σύμπτωση που επαναλαμβάνεται μόνο ως τέτοια δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Το περασμένο Σάββατο, μια σειρά κινήσεις και συλλογικότητες έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δρομοκαΐτειο, για τις τραγικές ελλείψεις του ιδρύματος και την ελλιπή μέριμνα που λαμβάνουν οι νοσηλευόμενοι. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Χαϊδαρίου, που κατέληξε στο δημαρχείο της πόλης

Όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία, οι δυνάμεις της αστυνομίας έστησαν ουσιαστικά ενέδρα σε έναν από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση και ξέσπασαν πάνω του την εκδικητική τους βία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ψ

Ενημερώνουμε και καταγγέλλουμε τη βίαιη προσαγωγή και σύλληψη εις βάρος ατόμου που στήριξε το κάλεσμά μας σε συγκέντρωση στο Δρομοκαΐτειο ενάντια στο κλείδωμα και την παραμέληση νοσηλευομένων στις ψυχιατρικές δομές.

Μετά τη λήξη της αυθόρμητης πορείας στη γειτονιά του Χαϊδαρίου που ακολούθησε την παρέμβασή μας, άτομο που συμμετείχε στην κινητοποίηση δέχθηκε επίθεση και προσήχθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ αποχωρούσε. Συγκεκριμένα τον σταμάτησαν σε ένα στενό, τον ακινητοποίησαν με τη βία, του έσκισαν τη μπλούζα και τον χτύπησαν.

Ακολούθησε προσαγωγή του στο A.T. Xαϊδαρίου, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Καταγγέλλουμε τη βίαιη και αναίτια προσαγωγή!

Απαιτούμε να αφεθεί ελεύθερος!

Να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: