Καταγγελία: ΑμεΑ ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς που τον πέρασαν για διαρρήκτη!

Είχε βγει για να πετάξει τα σκουπίδια και να περπατήσει κοντά στο σπίτι του όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί για έλεγχο. Ο νεαρός είναι άτομο με εμφανή και βαριά νοητική αναπηρία. Ούτε το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ούτε η εισαγγελία δέχθηκαν την υποβολή μήνυσης από τη μητέρα του νεαρού.

Δόγμα “νόμος και τάξη” για όλους, χωρίς διακρίσεις…

Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγες μέρες, ένα ΑμεΑ στην Ηλεία (στο Λευκοχώρι Γαστούνης) ξυλοκοπήθηκε μπροστά στους συγχωριανούς του και τη μητέρα του από αστυνομικούς που τον πέρασαν για διαρρήκτη! Το θύμα κρατούσε απλώς μια σακούλα με σκουπίδια -και όχι με… κλοπιμαία- κι αδυνατούσε να μιλήσει στους αστυνομικούς και να τους εξηγήσει ποιος είναι, καθώς πάσχει από βαριά διανοητική στέρηση, ενώ μετά την επίθεση που δέχτηκε, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Όπως καταγγέλλει κι η μητέρα του θύματος, δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τον χτύπησαν με κλωτσιές, μπουνιές και τον πατούσαν με το πόδι.

«Βάλανε χωρίς λόγο κάτω παιδί μου οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και το χτύπησαν χωρία αιτία έξω από το σπίτι μας. Τον πατάγανε με το πόδι… τον χτυπήσανε με κλωτσιές και μπουνιές… δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ. Το συμβάν έγινε περίπου στις 8.30 το βράδυ. Είχα ταΐσει το παιδί μου και αυτό βγήκε έξω να πάρει λίγο αέρα, να περπατήσει όπως κάνει κάθε μέρα να πετάξει στον κάδο τα σκουπίδια όπως κάνει κάθε μέρα. Όταν τον είδαν τον κυνήγησαν, του πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν κάτω. Του ζητούσαν να τους πει ποιος είναι. Εκείνο δεν μπορούσε γιατί δεν μιλάει. Άρχισα να φωνάζω, μαζεύτηκε κόσμος. Τον θεώρησαν οι αστυνομικοί ύποπτο… στα πέντε μέτρα μακριά από το σπίτι μας. Τον πέταξαν κάτω του έσκισαν την φόρμα, έχει αιμάτωμα στο χείλος, τραύματα στα γόνατα… Του έδωσαν γροθιά στο κεφάλι και τον πατούσαν στο στήθος για να τους πει ποιος είναι. Και όταν ζήτησα εξηγήσεις μας είπαν ειρωνικά συγνώμη ενώ δεν μας έδωσαν τα ονόματά τους… Πήγαμε και στο ΑΤ Γαστούνης και μας έδιωξαν».

Συμπληρωματικά προς τα παραπάνω μια καταγγελία ντόπιου κατοίκου, με φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Το περιστατικό καταγγέλλει και η ΠΟΜΕΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στην Ειδική Αγωγή)

ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την πρόσφατη πράξη αστυνομικής βίας σε βάρος νεαρού ατόμου με αναπηρία.

Ο νεαρός έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από άνδρες της αστυνομίας στον Πύργο.
Είχε βγει για να πετάξει τα σκουπίδια και να περπατήσει κοντά στο σπίτι του όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί για έλεγχο. Ο νεαρός είναι άτομο με εμφανή και βαριά νοητική αναπηρία. Στο περιστατικό αυτό βλέπουμε επίσης να επαναλαμβάνεται και το σύνηθες φαινόμενο σε παρόμοιες περιπτώσεις: ούτε το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ούτε η εισαγγελία δέχθηκαν την υποβολή μήνυσης από τη μητέρα του νεαρού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνάνθρωποί μας έχουν πέσει θύματα αστυνομικής βίας με βάση τα πρόσφατα μέτρα για τον κορονοϊό. Πρόσφατο άλλωστε είναι και το συμβάν με τον ηλικιωμένο που χτύπησαν άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αθήνα γιατί αρνήθηκε να δείξει τη βεβαίωση κυκλοφορίας του.

Τα μέτρα καταστολής και αστυνομοκρατίας που έχουν ενταθεί με αφορμή την ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας δεν πρέπει με κανένα τρόπο να νομιμοποιούνται στη συνείδησή μας. Είναι η συνέχεια του δόγματος Νόμος και Τάξη της ΝΔ και της χρήσης αστυνομικής βίας από τα ΜΑΤ ακόμα και απέναντι στους συνταξιούχους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα από τέτοιες δράσεις – ακόμα κι αν ηχούν ακραίες ή παράλογες όταν αφορούν ηλικιωμένους ή ΑμεΑ, περιπτώσεις στις οποίες το φταίξιμο συνήθως ρίχνεται στον “αμόρφωτο” αστυνομικό που τελικά δεν τιμωρείται ποτέ – οι κυβερνώντες θέλουν να εμπεδώσουμε τον τρόμο και να σιωπήσουμε.

Η τρομοκρατία είναι το όπλο της κυρίαρχης τάξης για την καθυποταγή των λαϊκών μαζών. Δεν σιωπούμε. Δεν τρομοκρατούμαστε. Μένουμε δυνατοί. Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στην αστυνομική βία και τρομοκρατία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: