Καταδικάστηκε καθαρίστρια, μητέρα 13 παιδιών γιατί άλλαξε τη χρονιά αποφοίτησής της από το Δημοτικό!

Η καθαρίστρια είναι μητέρα δεκατριών παιδιών, εκ των οποίων τα πέντε είναι μέχρι σήμερα ανήλικα, ενώ η ερημοδικία της πρωτοδίκως οφείλεται στο ότι πάσχει από την καρδιά της και της έχει τοποθετηθεί απινιδωτής, αλλά το αίτημά της για αναβολή δεν έγινε δεκτό κι έτσι καταδικάστηκε ερήμην!

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Preveza Today, μια καθαρίστρια δικάστηκε ερήμην σε οκτώ χρόνια κάθειρξη. Ο λόγος είναι ότι άλλαξε το χρόνο αποφοίτησής της από το Δημοτικό Σχολείο, αναγράφοντας το 1980 αντί για το 1981 που ήταν το σωστό, προκειμένου να λάβει θέση κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο της πόλης των Ιωαννίνων. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκε ήταν η “πλαστογραφία με χρήση” και η “ψευδής υπεύθυνη δήλωση με σκοπό το κέρδος”.

Στην ουσία πρόκειται για μια επανάληψη της καταδίκης της δικαστικής δίωξης κατά της καθαρίστριας από το Βόλο, και μάλιστα με ακόμα χειρότερους όρους, καθώς δεν υπήρξε ψευδής δήλωση στοιχείων ως προς την τάξη και το απολυτήριο, αλλά ως προς τη χρονιά κτήσης του!

Το ακόμα χειρότερο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας, είναι πως η συγκεκριμένη καθαρίστρια είναι μητέρα δεκατριών παιδιών, εκ των οποίων τα πέντε είναι μέχρι σήμερα ανήλικα.  Ενώ η ερημοδικία της πρωτοδίκως οφείλεται στο ότι πάσχει από την καρδιά της και της έχει τοποθετηθεί απινιδωτής, αλλά το αίτημά της για αναβολή δεν έγινε δεκτό κι έτσι καταδικάστηκε ερήμην!

Στις 5 Μάρτη εκδικάζεται η έφεση της καθαρίστριας στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων. Η γενική κατακραυγή και το κύμα ταξικής αλληλεγγύης για την περίπτωσή της, είναι τα πιο ισχυρά όπλα για την αθώωσή της. Σε κάθε περίπτωση, η αστική δικαιοσύνη δείχνει για πολλοστή φορά τα δόντια της στους φτωχούς και κατατρεγμένους, που παλεύουν για την επιβίωση, ρίχνοντας στα πούπουλα τους λίγους ισχυρούς που πέφτουν καμιά φορά στα δίχτυα της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: