Καμιά μείωση ωρών εργασίας – καμιά απόλυση εργαζόμενου στην Δημοτική Επιχείρηση Νεάπολης-Συκεών. Δωρεάν συμμετοχή για όλο τον λαό

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών απαιτεί το άμεσα άνοιγμα των χώρων αθλητισμού με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και τα απαραίτητα μέσα προστασίας. 

Πάνω από δύο χιλιάδες παιδιά του Δήμου μας στερούνται φέτος το δικαίωμα της δωρεάν συμμετοχής τους στα τμήματα των ΚΔΑΠ.

Χίλιοι περίπου συνδημότες μας βρίσκουν το κολυμβητήριο του Δήμου κλειστό ενώ εξακόσιοι άλλοι δεν μπορούν να γυμναστούν στα διάφορα αθλητικά τμήματα.

Την ίδια στιγμή διακόσιοι τριάντα περίπου εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ), βρέθηκαν ξαφνικά να αμείβονται με ψίχουλα αφού οι ώρες εργασίας τους μειώθηκαν στο ελάχιστο (μείωση περίπου κατά 70%).

Ειδικά, η αρνητική αυτή εξέλιξη με το κλείσιμο του κολυμβητηρίου και γυμναστηρίων, έχει ως αποτέλεσμα ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία να στερηθούν το – αναγκαίο για την υγεία και την προσωπικότητα τους – δικαίωμα στην άσκηση και τη φυσική αγωγή, πολύ περισσότερο τα άτομα που έχουν ανάγκη την κολύμβηση και για ιατρικούς λόγους.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τεράστιας μείωσης των επιδοτούμενων θέσεων με voucher, για τη συμμετοχή παιδιών λαϊκών οικογενειών σε αθλητικά, καλλιτεχνικά και άλλα τμήματα των ΚΔΑΠ στον Δήμο μας.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες όχι σαν δικαίωμα αλλά σαν εμπόρευμα, με προγράμματα ψίχουλα, συνεχώς μειούμενα και όποτε και αν έρθουν.

  • Και όμως τα παιδιά και οι δημότες που συμμετείχαν όλες τις προηγούμενες χρονιές συνεχίζουν να υπάρχουν και – με αυξανόμενο μάλιστα ρυθμό – συνεχίζουν να επιζητούν τη συμμετοχή τους, αλλά τα τμήματα δεν λειτουργούν.
  • Οι εργαζόμενοι (γυμναστές, μουσικοί, εικαστικοί, ειδικοί επιστήμονες, κλπ) που εργάζονταν όλα αυτά τα χρόνια – και πολλοί άλλοι ακόμη που σήμερα είναι άνεργοι – συνεχίζουν να υπάρχουν και να επιζητούν τις δουλειές τους, αλλά παραμένουν κατά εκατοντάδες άνεργοι ή με ελάχιστη απασχόληση.
  • Οι δομές όπου λειτουργούσαν όλα αυτά τα τμήματα (γήπεδα, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, αίθουσες τέχνης και εικαστικών) συνεχίζουν να υπάρχουν (και χρειάζονται περισσότερες ακόμη), αλλά τώρα παραμένουν κλειστές.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Γιατί γίνονται όλα αυτά;

Η απάντηση είναι γνωστή. 

Η κυβέρνηση συνειδητά συρρικνώνει και υποβαθμίζει της δημόσιες δομές, ενώ συγχρόνως ενισχύει τις ιδιωτικές, ακολουθώντας τη “συνταγή” όλων των προηγούμενων, όπου οι κοινωνικές δομές απαξιώνονται και καταργούνται, ιδιαίτερα δε όπου υπάρχει πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες. 

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομική και υγειονομική κρίση πλήττουν βαθιά τα εργατικά στρώματα και οικογένειες.

Γι αυτό και η ανεξέλεγκτη αύξηση και δράση των ιδιωτικών ΚΔΑΠ τα τελευταία χρόνια, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, απορροφά ένα μεγάλο μέρος των κονδυλίων αυτών. 

Γι αυτό – και παρά τους κομπασμούς της διοίκησης του Δήμου – στον Δήμο μας “ευδοκιμούν” όχι μόνο ιδιωτικοί βρεφικοί-παιδικοί σταθμοί αλλά και ιδιωτικά ΚΔΑΠ.

Επομένως η κατάληξη γνωστή: «Θέλεις να συμμετέχεις σε κάποιο τμήμα; Κανένα πρόβλημα. Αρκεί να πληρώσεις.»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης-Συκεών απαιτεί το άμεσα άνοιγμα των χώρων αθλητισμού με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και τα απαραίτητα μέσα προστασίας. 

Καλεί την κυβέρνηση να αυξήσει άμεσα τη χρηματοδότηση για τα δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ώστε να καλυφθούν όλα τα παιδιά και να μη βρεθεί κανένας συμβασιούχος στην ανεργία.

Καλεί τη διοίκηση του Δήμου και της ΚΕΥΝΣ να προχωρήσει στην ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζομένων χωρίς μείωση ωρών απασχόλησης, επομένως και μισθού.

Καλεί εργαζόμενους και λαϊκά νοικοκυριά να απαιτήσουν αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, μόνιμη – σταθερή και δωρεάν για όλους λειτουργία των τμημάτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων σε αυτά. 

Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: