Καμία έξωση πρόσφυγα – μετανάστη από τις δομές. Να σταματήσει τώρα ο απαράδεκτος εγκλωβισμός

Κινητοποίηση των κομμουνιστών στην πλατεία Κυψέλης

«Καμία έξωση πρόσφυγα και μετανάστη από τις δομές. Να σταματήσει τώρα ο απαράδεκτος εγκλωβισμός»…  Με τα συνθήματα αυτά η Τομεακή Οργάνωση Α’ Αθήνας – Γαλατσίου του ΚΚΕ καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 30 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κυψέλης. Επιπλέον καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στο πάρκο ΦΙΞ, το Σάββατο 4 Ιούλη.

Η ΤΟ Α’ Αθήνας Γαλατσίου καλεί τους πρόσφυγες και μετανάστες να μάθουν την πρόταση του ΚΚΕ:

  • «Για να βρεθεί άμεσα στέγη, με την αξιοποίηση διαμερισμάτων, κλειστών ξενοδοχείων και κτιρίων που ανήκουν στο δημόσιο, με ευθύνη του δήμου και της κυβέρνησης.
  • Για να καταργηθεί το άθλιο καθεστώς των hot – spots.
  • Για να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι αποφάσεις που καταπατούν τα δικαιώματα των προσφύγων και αιτούντων άσυλο, έτσι όπως προβλέπονται στη Συνθήκη της Γενεύης.
  • Για να δυναμώσει τώρα η κοινή πάλη ενάντια στον κοινό εχθρό, τον καπιταλισμό, που γεννά κρίση – πόλεμο – προσφυγιά – ρατσισμό».

Κι ακόμα σημειώνει: «Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στην υλοποίηση του μέτρου της “έξωσης” χιλιάδων προσφύγων, αξιοποιώντας ρύθμιση που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εφαρμόζει την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, αυξάνει την καταστολή, καταπατάει δικαιώματα κατοχυρωμένα από το διεθνές δίκαιο, ενώ αναβαθμίζει τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποστολές που έχουν βάλει φωτιά στην περιοχή και έχουν γιγαντώσει το προσφυγικό πρόβλημα. Υπάρχει άλλος δρόμος, ο δικός μας δρόμος, για πραγματική ζωή, για μόρφωση, υγεία και δουλειά με δικαιώματα, χωρίς εκμετάλλευση. Αυτό το δρόμο πρέπει να βαδίσουμε μαζί, Έλληνες και Μετανάστες».

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: