Κάλεσμα του Δήμου Πατρέων σε εθελοντές εκπαιδευτικούς για το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης

Η αυξημένη ζήτηση για εγγραφή στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης αυξάνει κα τις ανάγκες σε εθελοντικό διδακτικό προσωπικό, ώστε να καλυφθούν όσες περισσότερες περιοχές γίνεται.

Κάλεσμα σε καθηγητές απευθύνει ο Δήμος Πατρέων ώστε να λειτουργήσει και φέτος ομαλά ο θεσμός του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, που προσφέρει στήριξη σε οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τα μεγάλα έξοδα φροντιστηριακής υποστήριξης των παιδιών τους. Ο αυξημένος όγκος των αιτήσεων σημαίνει ανάγκη για περισσότερους εθελοντές σε βασικές ειδικότητες. Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου:

Η αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να καλύψουν τις γενικότερες ανάγκες τους, όπως και την στήριξη των παιδιών τους στην μόρφωση οδηγεί όλο και περισσότερους μαθητές και μαθήτριες να αναζητούν στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου μας, βοήθεια και υποστήριξη για την βελτίωση της επίδοσής τους στα μαθήματα.

Η διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών τη φετινή σχολική περίοδο 2018-2019, απαιτεί όπως είναι φυσικό μεγαλύτερη συμμετοχή  εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών που έχει προκύψει.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, αλλά και στους Φορείς τους, να υποστηρίξουν με την συμμετοχή τους ενεργητικά την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα για να λειτουργήσουν τα Φροντιστήρια στις περιοχές του Δήμου που έχουν δηλώσει συμμετοχή μαθητές-μαθήτριες, παρουσιάζονται οι εξής ελλείψεις.

Σε εκπαιδευτικούς  Δευτεροβάθμιας Βαθμίδας στις ειδικότητεςΜαθηματικών, Φυσικών, Χημικών, Φιλολόγων, Οικονομίας και Πληροφορικής, οι οποίοι θα διδάξουν στις εξής περιοχές:

 

 

α/α ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΔΟΣ – ΘΕΣΗ – ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
1 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ετεοκλέους  33 –  ( Ταραμπούρα )  –    Νότιο διαμέρισμα
2 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Γοργοποτάμου  52    – (Ζαρουχλέϊκα)

Νότιο διαμέρισμα

3 4ο ΛΥΚΕΙΟ Αρόης 11  –   ( Αρόη )         –         Ανατολικό διαμέρισμα
4 ΛΥΚΕΙΟ ΔΕΜΕΝΙΚΩΝ Αριστοτέλους & Πλάτωνος – Δημοτική Ενότητα Μεσάτιδας

 

Οι  Δηλώσεις Συμμετοχής μπορούν να κατατεθούν με τους εξής τρόπους:

Στην Γραμματεία Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης στο κτίριο του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης στον 3ο όροφο από τις ώρες 11:00πμ έως 14:30μμ, τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2610 274035.

  • Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Φροντιστηρίου:  [email protected]
  • Οι αιτήσεις μπορούν να αναζητηθούν και στο site του Δήμου:   www.e-patras.gr
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: